Delavnica spoznavanja vpliva čustev in pozornosti na mišično napetost in togost razmišljanja in gibanja

Zaradi epidemije Covida so vse razpisane delavnice odpovedane. Prijava nanje je še vedno mogoča. Ko bodo trenutni ukrepi odpravljeni in bo dovoljeno organizirati delavnico bomo prijavljene na delavnico o tem obestili.

Datum 23.12.2020 ob 9.00 uri

Lokacija: City Joga center, ulica Jožeta Jame 12, Ljubljana
Trajanje: od 9.00 do predvidoma 17.00, odmor za kosilo med 13.00 in 14.30
Cena: 150 € na osebo
Prijave na: delavnica@aeq.si
Namen delavnice je spoznavanje povezanosti med čustvi, pritiski, preobremenitvami, izgorelostjo in kroničnimi bolečinami. Spoznali boste AEQ metodo® in njeno uporabo za izboljšanje čutenja, občutka, intuicije, boljšega počutja, bivanja in učinkovitosti, ritma in usklajenosti gibanja tako v delu kot športu skozi razlago osnov AEQ metode® in učenje AEQ vaj®. Posebej se bomo poglobili v procese, ki v otroštvu privedejo do zakrčitev mišic in sprememb v drži, gibanju in dihanju. Te spremembe skozi leta postanejo nezavedni del nas ki pa kljub temu vedno bolj uničujoče vplivajo na naše telo in um.
Delavnica omogoča razumevanje in uporabo zelo učinkovite metode AEQ učenja in izboljševanja delovanja nevro-muskularnega sistema skozi izboljševanje občutka iz telesa in zavestnega urejanja gibanja, odprave bolečin ter čustveno pogojenih gibalnih omejitev skozi AEQ vaje®.
Delavnica je primerna tako za tiste ki AEQ metode® še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ vaj® in principov, ki so jih spoznali pri ostalih somatksih metodah in učenju klinične somatike.
Primerna je tudi za tiste, ki poklicno delujejo na področjih zmanjševanja negativnih učinkov stresa pri svojih strankah, ali pa iščejo pristope, ki bodo pomagali pri odpravi nevroz in posledic simpatične dominantnosti ki jo opazijo pri sebi. Delavnica ne nudi dovolj znanja za pomoč drugim, saj je za to potrebno bolj kompleksno šolanje na področju AEQ metode®, vam pa dovolj odpre vrata v svet somatskega pristopa ređevanja težav da si pomagate sami in dovolj dobro spoznate ali želite ta AEQ model razmišljanja uporabiti skozi nadaljevanje AEQ šolanja tudi pri svojem delu z drugimi.
Udeleženci delavnice prejmejo po ureditvi prijavnine na mail obsežen učbenik (cca 10000 besed) z vsebino delavnice po delavnici, pa prejmejo podrobne opise na delavnici naučenih vaj v PDF obliki.
Na Delavnici se boste naučili:
• osnovno filozofijo AEQ metode®, pomen entropije, sintropije, membrane in zavesti, pozornosti, urejenosti, in učinkovitosti
• kaj je senzorna atrofija, senzorno-motorična amnezija, kako se pojavlja v možganih in centralnem živčnem in muskulaturnem sistemu ter zakaj je to stanje vzrok večine kroničnih bolečin, otežuje urejanje neuroloških in karakternih stanj in gibalnih omejitev
• kako se ljudje refleksno odzivajo na stres in pritiske od zunaj in vedno bolj okorno prenašajo pritisk sodobnega načina življenja
• razliko med raztezanjem in daljšanjem mišic in spoznavanje AEQ vaj®, ki jih uporabljamo za povrnitev nadzora nad mišicami in spremembo načina delovanja avtonomnega živčnega sistema
• kako ohraniti funkcijo urejenega, učinkovitega in tekočega gibanja z AEQ vajami®
• kako vaši gibalni vzorci in refleksni odzivi na stres prispevajo k stanjem, kot so bolečine v križu, vratu, ramenih, kolkih in sklepih, išias in kronični glavoboli
• sklop 6-8 AEQ vaj®, ki bodo obnovile in izboljšale vaše občutenje, zavedanje in nadzor nad mišicami, ko jih boste redno in radovedno izvajali
• bolje razumeti vpliv čustvenih travm na sedanje težave in počutje ter osnovno logiko vpliva potlačene jeze in ostalih čustev na telesno zakrčenost in kronične bolečine
• kako izključiti nepotrebno aktiviran simpatični način delovanja avtonomnega živčnega sistema in se naučiti aktivirati parasimpatični način delovanja, ko je to primerno in potrebno in obratno v redkejših primerih parasimpatične dominantnosti
• Urejanje odnosov v povezavi Želja – Dejanja – Rezultat. Poglavitna težava sodobnega časa je, da dejanja izvaja telo s katerim ima večina ljudi slabo in popačeno povezavo. In če se teh popačenosti ne zavedamo in niti ne vemo, da lahko obstajamo vedno težje in z več truda dosegamo usklajenost želja in rezultatov. Skozi učenje AEQ metode® se the povezav vedno bolj zavedamo in jih razumemo, skozi izvajanje AEQ vaj® pa to vedno bolje opazimo in spreminjamo. Tako lahko vedno bolje zavestno izvajamo dejanja, ki nas vodijo k željenem rezultatu z vedno manj truda kar je za zdravo in polno odraslost zelo pomembna veščina.
Delavnica zajema izkustveno, didaktično in praktično učenje. Izvajanje AEQ vaj® za raziskovanje lastne sposobnosti nadzora zavestnih gibov pod nadzorom učitelj AEQ metode™ in certificiranih asistentov.
Začeti moramo pri sebi, da bi lahko razumeli druge. Naučili se boste sklop enostavnih, varnih in zelo učinkovitih AEQ vaj®, ki vam povrnejo zavestni nadzor nad mišicami, odpravijo kronične bolečine v mišicah in sklepih, kar vam skozi redno izvajanje ter učenje omogoči boljše gibanje pri najljubših in potrebnih aktivnostih do konca vašega življenja. AEQ metoda® je proces učenja, ki vrača izgubljeno kakovost in pomen zavestnega nadzora nad mišicami in gibanjem. S tem vzpostavimo možnost kreativnega in originalnega reševanja težav in si omogočimo lažje ter manj stresno življenje.
Ta proces omogoči razumevanje vzrokov za nepravilnosti v telesu, ki koreninijo v čustvenih in fizičnih travmah. Ko so se te zgodile, se nam je zmanjšal zavestni nadzor nad mišicami, gibi pa so se avtomatizirali. Zato se niti ne zavedamo, da pravzaprav imamo možnost vplivati na izboljšanje gibanja in s tem odpraviti bolečine in omejitve. V nasprotnem primeru smo vedno bolj robotizirani, iste probleme rešujemo na iste čeprav ne nujno najboljše načine. Kot za vsako učenje tudi za AEQ metodo®, potrebujemo čas in redno, radovedno učenje. Ker so vaje neboleče, se občutek in zavestni nadzor nad daljšanjem mišic postopoma izboljšuje. Nov učinkovitejši način gibanja vodi do večjih telesnih zmogljivosti brez poškodb in bolečin.
S pomočjo učenja in uporabe načel AEQ metode® človek pridobi še dodatne sposobnosti, kako premišljeno, zrelo, občuteno, kreativno ter učinkovito razporediti razpoložljiva sredstva ter si tako ustvariti višek energije ter zdravo motiviranost in radovednost, ki so potrebne za spremembe. Te omogočajo večanje prihodkov ter njihovo smotrnejšo porabo in spodbujajo osebno rast. Videti je, da današnji človek živi vse prej kot modro in racionalno: prevladuje kult vsemogočne mladosti, vseživljenjsko učenje je podcenjeno. Zdravi topli medosebni stiki so vse redkejši, družbena omrežja in internet nam omogočajo instant rešitve in površne odnose. Vse to slabo vpliva na čustveni, intelektualni in fizični nivo življenja.
Skozi učenje teh zakonitosti in prakse, ki jo doda izvajanje AEQ vaj®, stranka bolje ocenjuje primernost svojega življenja, stanja energije in pozornosti, ki definira učinkovitost uporabe časa. Skozi vaje in dojemanje teh odnosov lahko vpliva na somo ter zrelo vlaga energijo na način in v količinah, ki sistem vodijo v urejenost. Soma tako postaja odporna na entropični vlek v kaos. Poudarjam pa, da ni bistvo v vajah samih, temveč v učenju izvajanja gibov, ki je spoštljivo do telesa in ne vodi v premagovanje, temveč v razumevanje bolečine kot legitimne pravice telesa, da se brani pred nesmotrnostjo.
Skozi učenje metode in vaj se običajno spremeni sledeče:
1. Zmanjša se kronična napetost mišic, kar zmanjša neracionalno porabo energije in omogoči nastanek viška energije, potrebnega za spremembe.
2. Poveča se sposobnost pulziranja med kompresijo in ekspanzijo sistema. Večji kontrast kot ga je mišica sposobna ustvariti, večje je pulsiranje, večje kot je pulsiranje, bolj živ je sistem. S tem se dvignejo prilagodljivost in uporabnost sistema, volja do življanja, sposobnost ustvarjanja energije in njena učinkovita (u)poraba.
3. Zmanjšana stalna napetost mišic, kar zmanjša popačenost občutkov in poveča sposobnost prepoznavanja trenutnega stanja v sistemu in bolj pravilen odziv na stimulanse iz notranjosti in okolice.
4. Pozorno izvajanje vaj omogoča urjenje osredotočenosti, zmanjšuje negativen vpliv večopravilnosti, zmanjša neučikovito porabo časa in učenje na napakah.
5. Spremembe stanja v mišicah vodijo v zmanjšanje telesnega oklepa, kar privede do drugačnega razumevanja travm iz preteklosti in omogoča postopno odpravo energijskih nahrbtnikov, ki jih te travme še vedno nosijo.
6. Poveča se zavedanje vloge časa in rednega učenja za zorenje sistema. Skozi vaje se tudi učimo pravilnega zaporedja, ki je potrebno za zorenje sistema.
7. udeleženec vse bolj loči razliko med trmo in vztrajnostjo, funkcijo občutka in bolečine na delovanje zavesti.
8. Bolečino zmore razumeti kot vodilo za spremembo, in ne nekaj, kar je treba premagati in zatreti. Posledično se poveča spoštovanje do lastnega telesa, kjer skozi spoznavanje kompleksnosti celote na telo vse bolj gledamo kot na tempelj in ravnamo po modrem izreku iz templja v Delphiju »The body is the house of God.«
9. Čedalje bolj ve, kaj dela in se posledično uči na napakah. Na njih se uči, ker jih analizira, razume in tako poskrbi, da se zgodovina ne ponavlja.
10. Razumevanje pomena telesnega užitka. Skozi učenje ekspanzije in kontrakcije se nam povečuje sposobnost ločevanja med neprijetnim in prijetnim. Sposobni smo preživeti agonijo in uživati v ekstazi ter tako zavestno povečevati telesne užitke. Ti so nujni za ohranitev in povečavo kreativnosti in originalnosti skozi čas. Večja kreativnost in originalnost pa vodita v višjo kvaliteto življenja ter boljši nadzor nad telesnimi procesi.
11. Zna bolje vplivati na avtonomni živčni sistem in občutiti in ugašati simpatični način, ko je ta po nepotrebnem aktiviran. Tako izboljša razmerje aktivacije simpatični/parasimpatični in odpravi deregulacijo avtonomnega živčnega sistema.
12. Izboljša se vodoravna povezanost in sposobnost spreminjanja besed v občutke in občutke v besede. To omogoča zavedanje o počutju in izboljša način spreminjanja proti željenem stanju.
S seboj prinesite papir, pisalo in posodo za vodo ter primeren vzglavnik za udobno ležanje na boku. Oblecite udobna oblačila, v katerih se lahko neovirano gibljete, kajti poleg učenja in razprave, boste tudi pet ur raziskovali in izvajali AEQ vaje®.
Za več informacij pišite na e-naslov: info@aeq.si
Vaš učitelj Aleš Ernst
Sem učitelj AEQ metode® 5. stopnje in vsakodnevno delam z različnimi strankami, ki se name obračajo zaradi različnih težav v zvezi z gibanjem in gibalnimi vzorci. Sem tudi avtor knjige ″Z lahkotnimi gibi iz kroničnih bolečin″. Učenje AEQ metode®, in AEQ vaj®, vam bo občutno spremenilo življenje, in to brez običajnih protibolečinskih zdravil; povzročilo bo veliko pozitivnih sprememb v vašem življenju. Naučili se boste, kako prekvalificirati vaše možgane in telo , da opravijo senzorno-motorično amnezijo, prekinejo bolečino in spremenijo vaše gibalne omejitve.
 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Dec 23 2020

Time

9:00 am - 5:00 pm

Cena

150.00€

Lokacija

Ljubljana
City Joga Center, Ulica Jožeta Jame 12, 1000 Ljubljana
Aleš Ernst

Organizator

Aleš Ernst
Phone
+38630322396
Email
info@aeq.si
QR Code

Leave a Reply