Odprava išiasa in bolečin v nogah; 30-dnevni program z vodenjem vaj zjutraj ob 8 in zvečer ob 20 uri

Spletni program je namenjen vsem, ki trpite zaradi išiasa in ostalih kroničnih bolečin v nogah. Če vas v življenju ustavlja sevajoča bolečina iz medenice proti stopalu, je ta program namenjen vam. Program pomaga omiliti in odpraviti kronične težave v nogah, kot so pekoče mišice, bolečine v kolenih, stopalih in preponah. Sprememba gibnaja v trupu, ki ga pristop programa omogoča pozitivno vpliva na plantarni fascitis, petni trn, kronično vnetje ahilove tetive, vneto pokostnico ter teško hojo in slabo ravnotežje.

Takšno stanje ima specifične razloge in se odraža v telesu. Imamo občutek, kot da telo ne zmore in noče narediti vsega, kar je treba narediti in urediti. Da nam jemlje čas in nas ovira na poti proti izbranemu cilju.

Namen programa je omogočiti odkriti globlje vzroke za težave in naučiti primernih AEQ vaj, po katerih se bo izboljšalo stanje išiasa in predati dovolj znanja, da ga bo mogoče postopoma odpraviti ter razumeti, katerih principov in odnosov ne smemo kršiti, če ne želimo trpeti za takšno bolečino.
 The brain perceives the pain as coming from a point where the nerve runs, although the cause is a compressed nerve at its origin; where it comes from the spinal cord, or somewhere along the path to the foot.  A common cause of nerve pressure is chronic muscle tension, the constant stimulation of lower back muscles by the brain. Continuous stimulation is generated through a signal from the subconscious part of the brain that results from a pattern, which developed in the past due to frequent stress, constant overload or injury (sensory-motor amnesia). However, this acquired pattern can be changed by learning the AEQ method® and AEQ exercises and by that we can eliminate the causes of nerve pressure.

Poseben vpliv učenja AEQ metode v živo 

Osnovni pogoj, ki omogoča odpravo SMA  je večanje sposobnosti in manjšanje odpora zavesti, da je v sedanjosti, se pravi v času, kjer vedno sta podzavest in telo. Le tako se lahko z njima poveže saj je v isti dimenziji ter časa in gravitacije ne dojema relativno. Do tega ne more priti, če ni v sedanjosti tudi učitelj ki uči stranko. Kar pa preko učenja, ki ni v živo ni mogoče doseči. Povezava med somo učitelja in somo učenca je ključna za spoznavanje metode in prepreči nastanek strahu ali jeze v zavesti na stopnji, ki je dovolj močna, da premaga motiv učenja AEQ metode, ki ga predstavlja bolečina ali težava zaradi katere se stranka odloči za učenje metode.

Drugače se ego ustraši in pobegne v drug čas ali lokacijo, kar pa onemogoča spremembo SMA. Zavedanje, da je učitelj tam z njo, in jo gleda ter opozarja na njegovo vedenje preko posnetkov ni mogoče, kar se močno pozna pri učinku.

Naj povzamem, da bo jasno, kako in kaj. Učenje AEQ metode zahteva razumevanje, ki spremeni delovanje zavesti. Nato je treba izvajati AEQ vaje, da pride do sprememb v telesu. Nato je potrebo oboje povezati, da se spremeni podzavesti in s tem SMA. Vse skupaj omogoča celostno spremembo. To je mogoče le, če je zavest v istem času kot telo . Da bi pa tam lahko bila z vedno manj strahu, ali jeze je pa potrebno, da je z njo v sedanjosti tudi učitelj.

Spoznali boste:
– V kakšnih specifičnih odnosih do časa, dela in obremenitev nastane stanje išiasa
– Kaj je membrana in katere pomembne funkcije ima ter zakaj sodobni način življenja membrano izloča iz zavestnih procesov odločanja in delovanja. Zakaj ta izločenost povzroči nelogično kronično bolečino v nogi.
– Zakaj nastane sevajoča bolečina v nogo in kaj nam to pove o življenju.
– Kako povrniti normalno gibljivost v središču trupa, da bi s tem omogočili ureditev stanja v nogah
– Vlogo nog pri vračanju sposobnosti samoregulacije in zaznavanja realnih pritiskov iz okolja.
– Zakaj razdvojenost med telesom, ki želi spremembo in zavestjo, ki ne želi spremembe privede do išiasa.
– Kako skozi spremembo gibljivosti in zavedanja gibanja spremenimo vedenje, ki nas je pripeljalo v stanje išiasa.

Naučili se boste:
-osnov delovanja živčno mišičnega sistema, to znanje pa vam bo omogočilo zaznavo in zmanjšanje mišične zakrčenosti
-zaznati telesno počutje, kar pomaga oceniti mejne sposobnosti delovanja
-pravil, ki vam omogočajo urediti in uskladiti potrebe in obveznosti ter tako dvigniti nadzor nad dejanji potrebno za odpravo sevajoče bolečine v nogo
– šest AEQ vaj, ki vam bodo z vsakodnevnim raziskovanjem in boljšim občutenjem telesa omogočile odpravi išiasa

AEQ pristop omogoča odpraviti izgorelost, kronično utrujenost in kronične bolečine. Temelji na štirih korakih:
1. Učiti se in razumeti – razlaga (zmanjša strah) ter raziskovati in občutiti – AEQ vaje® (povečajo občutek in nadzor).
2. Razumevanje in občutenje omogoča spoznanja, ki so potrebna za določitev resničnega stanja brez iluzij.
3. Spoznanja omogočajo sprejetje resničnega stanja v nas in odnosov, ki na nas vplivajo slabšalno.
4. Spremembe zajemajo tako um kot telo in zato prestanejo pritiske okolja, zaradi katerih bi se povrnili na prejšnje preživete vzorce.

Program sestavlja 2-urno predavanje, kjer bom razložil osnovne značilnosti odnosov, ki vodijo v išias, katerih nezavedno kršenje vodi v nastanek vnetij in bolečin. Naglica sodobnega življenja ne dopusti časa za zaznavo in razumevanje nepravilnega odnosa do telesa in določanja obremenitev, ki smo jih še vedno sposobni prenesti brez kroničnega išiasa. Med izvajanjem vaj boste spoznavali, kako je, ko se povezujeta telo in razumsko delovanje.
Vaje bom vodil dvakrat dnevno, ob 8.00 uri zjutraj in 8.00 uri zvečer. Za 25 minut se bomo povezali prek aplikacije ZOOM, da vas bom vodil skozi izbrano vajo.
Na ta način boste redno izvajali vaje v prvem mesecu, kar je zelo pomembno za dovolj veliko spremembo odnosa do sebe.

Raznovrstno vodenje vaj zmanjša občutek začetne enoličnosti, ki je pogost razlog, da se v vas razvije odpor do vaj.

Program sem sestavil na podlagi večletnih izkušenj ob delu z osebami pri odpravi išiasa. Zasnoval sem ga tako, da omogoča dobro in postopno spreminjanje urejenosti in povezanosti, ki pri celovitem spreminjanju ne sme biti ne prehitra ne prepočasna. Glavna ovira pri stanjih kronične zakrčenosti je nerazložljiv odpor do AEQ vaj, ki se osebi upirajo, čeprav razume, koliko ji lahko pomagajo. Vsakodnevno izvajanje vaj pod vodstvom bo ta odpor bistveno zmanjšalo ter vam tako omogočilo primeren napredek. Ta se bo stopnjeval, ob vztrajanju pa ga boste nadgradili sami.

Program začenjam s 2-urnim uvodnim predavanjem prek spleta dne 8. 2. 2021 od 17. do 19. ure. Predavanje bo posneti in ju bo mogoče še enkrat pogledati med trajanjem programa.

Sledi 30 dni vodenih izbranih AEQ vaj. Prvo vodenje bo od 8.00 do 8.25, drugo od 20.00 do 20.25. Če udeleženec zaradi izrednih dogodkov ne bo mogel prisostvovati vodenju vaje v živo bo prejel dostop do posnetka vodenja, ki si ga bo lahko enkrat ogledal v naslednjih 24 urah.

Skupaj torej 30 dni po 50 minut dnevno. V 25 minutah bom vodil izbrano vajo ter nekaj minut po potrebi namenil razlagi vzrokov za napake, ki jih bom opazil pri izvajalcih in vprašanj udeležencev programa. V 30 dneh se boste naučili 6 AEQ vaj. Torej bomo vsaki vaji namenili 250 minut časa. Vajo bom vodil na več različnih načinov in zaporedij ter s tem povečal razumevanje vaje in njen vpliv na zmanjševanje SMA.

Pri 30-dnevnih programih je največ pozornosti namenjene vodenju vaj in je zato treba zagotoviti primerno kakovost slike, da bom lahko videl, kako izvajate vajo, ki jo vodim. Vodenje AEQ vaj bo raznovrstno in ne bo vedno vodeno po opisih vaj, ki jih prejmete v PDF obliki. Takšno vodenje vam bo omogočilo vedno boljše dojemanje smisla vaje in ohranjalo pozornost na vaji in telesu, kar je tudi namen vaje in programa. Zato ne bo mogoče preko ene kamere spremljati več kot enega udeleženca, saj je takrat pogled na izvajalca preveč oddaljen ter razpršen in ne omogoča primernega vodenja. Pred ali po vodenju vaje bom nekaj minut namenil razlagi smisla in namena vaje ali odzivov in sprememb, ki jih lahko med vajo čutite. Tako bo zagotovljeno najboljše mogoče celostno učenje AEQ metode.

Vaje bodo vodene sedem dni v tednu.

Skupen čas programa je 27 ur.

Cena programa je 250 €.

V programu prejmete tudi učbenik in podrobne opise šestih AEQ vaj.

Program vodim Aleš Ernst, učitelj AEQ metode 5. stopnje

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Book Event

Available Karte: 50
The ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Date

Feb 08 2021 - Mar 10 2021

Time

5:00 pm - 8:25 pm

Cena

250.00€

Lokacija

Zoom on line delavnica
Aleš Ernst

Organizator

Aleš Ernst
Phone
+38630322396
Email
info@aeq.si
REGISTRACIJA
QR Code

Leave a Reply