AEQ DELAVNICE

Delavnice AEQ metode®

Spodaj razpisane delavnice in seminarje vodi Aleš Ernst učitelj AEQ metode® 5. stopnje.

Učenje izvajanja AEQ vaj® na delavnicah pod vodstvom učitelja AEQ metode® je še bolj zadovoljujoče, učinkovitejše in prijetno kot pri samostojnem učenju doma. Na njih se učite razumeti pomen telesnih senzacij, spoznavate in obnavljate občutek. Povečujete nadzor nad telesom ter razumevanje povezav med umom in mišicami.

Odziv velike večine udeležencev je zelo pozitiven, zato vam priporočam udeležbo na delavnici ter nadaljevanje učenja AEQ metode® doma ali v sodelovanju z mojimi učenci po Sloveniji. Razred sestavlja od deset do petnajst oseb, ki jih vodi učitelj AEQ metode® 5. stopnje.

Za primeren učinek delavnice je pomembno, da ima učitelj na voljo dovolj časa in pozornosti za udeležence, kar je tudi razlog za omejeno število udeležencev delavnice. Vloga in naloga učitelja je dvojna: da udeležence pravilno usmerja in da lahko po potrebi za vsako osebo interpretira pomen telesnih izkušenj ter izrečenih besed.

Ravno razumevanje tega, kar čutimo je ključno za uspešnost odprave kroničnih bolečin zato AEQ pristop temelji na prepletanju učenja skozi teorijo in prakso (AEQ vaje®). Druga enako pomembna vloga učitelja je, da opazi udeleženčev odnos in toleriranja stresa, ki ga občuti skozi vaje in pozornost, ki jo v vajo vlaga. Učitelj opazuje odnos ega do telesa skozi izvedbo vaje.

Velikokrat vidim trmo, sovraštvo, odpor in ihto, ki je pri teh vajah nepotrebna in podzavestna vpliva pa na pretiran stres, ki ga pri izvajalcu povzroča AEQ vaja®. Tako razmerje med egom in telesom je tudi glaven vzrok za kronične bolečine in nerealno počutje , ki večino udeležencev privede na AEQ delavnico. Če je količina stresa prevelika in s tem pozornost premajhna, udeležencu z posebnimi pristopi svetujem, kako spremeniti odnos do izvedbe vaje zakaj do tega pride in pomen ter vlogo bolečine.

Pri AEQ metodi® se nič ne pridobi s potiskanjem in siljenjem. Naš cilj je čutenje izvedbe, ne izvedba sama kot rezultat. Razumljivo je, da kot ustanovitelj AEQ metode® osebno zelo dobro poznam, razumemi n skozi lastno prakso občutim učinek vaj, ki jih vodim. Tako lahko skozi opazovanje udeležencev in razumevanje razlogov za opaženo pomagam pridobiti maksimalno korist od uporabljenih vaj in pravil AEQ metode®.

Udeleženci ne morejo videti samih sebe, hkrati pa imajo popačene občutke iz telesa in zelo pogosto se zgodi, da sklepajo, da so v pravilnem položaju, ko pa v resnici niso. Edino skozi primerne poravnave telesa lahko oseba začuti tok vzburjenja in občutke od glave do pet. Kot vodja delavnice izpostavim namen vsake vaje in cilje, ki jih vaja lahko doseže pri spremembah občutenja telesa.

AEQ vaje® se razlikujejo od ostalih vrst vadbe in so namenjene pomoči udeležencem, da se sprostijo in predajo nerealni ego telesu, namesto da gradijo mišično moč in vzdržjivost za premagovanje samega sebe.

AEQ vaje®, posebej tiste za zmanjševanje stresa dosežejo, da se togost telesa zmanjša. S tem se tudi sprememni odnos, razumevanje in spoštovanje znoraj izvajalca/učenca kar vodi v boljšo komunikacijo um-telo. S tem zmanjšanjšamo konflikte med umom in telesom, ki so osnova za bolečine, poškodbe, obrabe in bolezni.

Ob koncu delavnice se počutite sicer rahlo psihično utrujene a sproščene, živahne in vznemirjene, saj je razumevanje vzorkov najboljši protistrup za strah pred prihodnostjo, ki nas zakrči. Dihanje je lažje, oči bolj žareče, barva obraza živa, občutek stika s tlemi pa bolj pristen.

Domov odidete bolj realni in s tem lažje določite kaj je preveč in kaj premalo. To je osnova zrelosti in modrosti, ki vam omogoč,i da se kvaliteta našega življenja s časom dviguje in ne pada. Aleš Ernst, učitelj AEQ metode 5. stopnje.

November 2020
December 2020

Delavnica spoznavanja vpliva čustev in pozornosti na mišično napetost in togost razmišljanja in gibanja

Namen delavnice je spoznavanje povezanosti med čustvi, pritiski, preobremenitvami, izgorelostjo in kroničnimi bolečinami. Spoznali boste AEQ metodo® in njeno uporabo za izboljšanje čutenja, občutka, intuicije, boljšega počutja, bivanja in učinkovitosti, ritma in usklajenosti gibanja tako v delu kot športu skozi razlago osnov AEQ metode® in učenje AEQ vaj®. ...
23 Dec
9:00 am - 5:00 pm
Ljubljana
City Joga Center, Ulica Jožeta Jame 12, 1000 Ljubljana
January 2021
April 2021
September 2021
October 2021
No event found!