Učitelj AEQ metode® 2 stopnje

Učitelj AEQ dihanja® 2. stopnje

O seminarju

V letu, ali pol leta, praktičnega dela na sebi, vedoželjnosti in učenja drugih ter sodelovanja na celodnevni delavnici, kjer boste tudi pomočnik, boste dobili dovolj znanja ter izkušenj za lastne spremembe, in to bo dobra iztočnica za vpis na seminar učitelja AEQ metode® 2. stopnje. Možnost vpisa imajo tisti učitelji 1. stopnje, ki bodo pokazali nadpovprečno znanje in zanimanje za učenje ter primerno širino poznavanja in uporabe AEQ metode®.

Za seminar AEQ metode® 2. stopnje je potrebna bistveno višja vodoravna in navpična povezanost kot za seminar AEQ metode® 1. stopnje. Zmožnost čutenja, nadzora ter jasnost komunikacije so temeljni kriterij za nadaljevanje šolanja.  

Seminar za učitelja AEQ metode® 2. stopnje vodi v poglobitev znanja o vzrokih za nastanek SMA ter v principe AEQ metode®. Uvede poznavanje ter pomen membrane in vpliv čustev na delovanje in počutje some. V širino znanja boste dodali nove gibe za izboljšanje stanj, kot so zmrznjena rama, skolioza, ponavljajoče športne poškodbe. Seminar vključuje tudi učenje aktivne pomoči učitelja pri pravilnejšem izvajanju vaj s polaganjem in pritiski dlani na določene dele telesa, kar povečuje senzorno občutenje.

To učitelju 2. stopnje omogoča kvalitetno pomoč tudi pri težjih oblikah somatskih težav. Med drugim omogoča ozdravitev ali izboljšanje bolečin v hrbtu, vratu, kolenu in sklepih, išiasa, teniškega komolca, krpalnega kanala, petnega trna, hiperlordoze, hiperkifoze, sindroma piriformisa, torakalnega sindroma, zamrznjene rame, glavobola, plitkega dihanje, migrene, tendinitisa, mišičnih krčev, kronične utrujenosti, mravljinčenja v dlaneh in prstih rok, fibromialgije, skolioze, ahilove tetive.    

Pridobljeno znanje na 2. stopnji vam bo omogočilo kvalitetno pozornost, ki je potrebna za pošteno in primerno vodenje 4-urnih delavnic AEQ metode® do 10 oseb samostojno ter do 15 oseb ob pomoči asistentov 1. ali 2. stopnje.

Licenca 2. stopnje je pogoj za nadaljevanje šolanja v srednji stopnji znanja AEQ metode®, ki omogoča klinično delo s strankami, aktivno individualno terapijo in pridobitev naziva Učitelj AEQ metode® 3. in AEQ metode® 4. stopnje. Naučite se kliničnih protokolov in aktivnega dela s strankami, ob individualni terapiji. To delo je najučinkovitejši način poučevanja AEQ metode® in v izjemno kratkem času močno spremeni zavedanje, urejenost gibanja, kontrolo in učinkovitost, kar vse je potrebno za spopad s težje rešljivimi težavami strank. Učitelj AEQ metode® 3. in 4. stopnje ima dovolj obsežno znanje, da lahko pomaga odpraviti večino stanj, ki so posledica izgube zavestnega senzorno motoričnega nadzora. Pomaga pospešiti rehabilitacijo in okrevanje tudi po težjih poškodbah tako na fizični kot čustveni ravni.

Predpogoji za udeležbo na 2. stopnji

Tečaj je namenjen samo udeležencem, ki so že uspešno zaključili prvo stopnjo izobraževanja za učitelja AEQ metode® 1. stopnje po AEQ metodi®. Med seminarjem prve stopnje in udeležbo na tečaju druge stopnje mora preteči vsaj šest mesecev. Od vseh udeležencev se pričakuje, da so že aktivni učitelji AEQ vaj®, z primernimi izkušnjami v učenju AEQ vaj® na individualnem in/ali skupinskem učenju.

Učitelj AEQ metode® z vsakim interesentom opravi razgovor in presodi ali je njegovo  dojemanje AEQ metode® primerno za udeležbo na seminarju.

Program seminarja 2. stopnje vključuje poučevanje skupine in globlje razumevanje pricipov AEQ metode®. Udeleženci tečaja integrirajo in nadgradijo znanje iz prve stopnje skozi učenje in odgovore na nejasnosti, ki jih opazijo skozi praktično delo z strankami.

Uspešno opravljen seminar druge stopnje omogoči pridobitev licence učitelj AEQ metode® 2. stopnje. Uspešno opravljen seminar je tudi pogoj, ki omogoči  pričetek učenja za učitelja AEQ metode® 3. stopnje.

Pregled seminarja 2. stopnje

Poleg pregleda principov nevrofiziologije, fizike, termodinamike, ocene somatskih refleksov iz drže in gibanja stranke ter stanja, ki se nanašajo na poučevanje AEQ vaj® in izzive s katerimi se srečujejo pri poučevanju, se bodo udeleženci naučili uporabe dodatnih AEQ vaj®. Njihov namen je izboljšanje točno določenih stanj, kot so išias, bolečine v vratu in ramenih, disfunkcija ileosakralnih sklepov, bolečine v nogah, kolenih in kolkih, bolečine v križu, kot tudi  aktivni integraciji AEQ  metode® pri izboljšanju učinkovitosti gibanja pri športnikih. 

Na 5-dnevnem intenzivnem tečaju bodo udeleženci nadaljevali z izobraževanjem, ki bo zajemalo:

Na seminarju 2. stopnje bo še več poudarka na razlagi principov, povezav in posledic nespoštovanja fizikalnih zakonov na sintropijo življenja in kvaliteto življenja in gibanja. 

Program seminarja

Priprava na AEQ metodo

Od udeležencev se pričakuje, da bodo na tečaj prišli pripravljeni, da poučujejo 60 minutno AEQ delavnico glede na svoje izkušnje, z uporabo znanja iz prve stopnje AEQ izobraževanja. To jim bo omogočilo izboljšanje svojih tehnik vodenja in globlje razumevanje vaj AEQ metode®, kako se lahko AEQ vaje® uporabi za pomoč ljudem z različnimi bolečinskimi stanji mišic in se jih tako nauči, kako izboljšati kakovost svojega življenja. Veliko bo tudi učenja o mišični kontroli in njeni uporabi pri izboljšabju telesnih zmogljivosti pri športu in delu ter vplivu čustev na kronično mišično zakrčenost v telesu.

Sestavni del šolanja učitelja AEQ metode 2. stopnje je pisanje domačih nalog, ki jih prejemajo v primernih časovnih razmakih po končanem seminarju in v kombinaciji z avdio posnetki seminarja omogočajo učiteljem večjo globino dojemanja področji, ki jih obravnava seminar. Na ta način seminar traja skoraj pol leta in učitelju daje čas, ki je potreben, da bi spoznal sebe in tako razumel druge, ki jim pomaga z učenjem AEQ metode. 

Redno in primerno izvajanje domačih nalog in obnov je pogoj za prijavo na šolanje 3. stopnje.

Vaš učitelj

Sem Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. stopnje

Vsakodnevno delam s strankami, ki se name obračajo predvsem zaradi kroničnih mišičnih bolečin. Naučim jih drugačne perspektive za vzroke bolečin in omejitev ki jih čutijo vsak dan. Z boljšim razumevanjem in vajami, bodo odpravili bolečine in izboljšali gibanje ter slabo držo, seveda če bodo vaje izvajali redno. Moje stranke so tudi profesionalni športniki, trenerji, rekreativci, ki bi radi obdržali uspehe, do katerih so prišli s trdim delom. AEQ metoda® omogoča uspešno premagovanje stresa in bolečin z povečanjem učinkovitosti in nadzora gibanja ter s tem izboljša rezultate, povrne motivacijo ter na novo definira cilje in ambicije in to brez bolečin. Z njo se naučimo bolje kontrolirati svoje telo, um in povečati urejenost ter kompleksnost gibov in dela. Sem avtor knjige Lahkotno iz kroničnih bolečin. Vsakodnevno sem priča znatnim pozitivnim spremembam, ki jih AEQ metoda® prinese v življenje in rezultate mojih strank.

september 2022
No event found!

Seminar za učitelja AEQ dihanja® 2. stopnje

O seminarju

Seminar 2. stopnje nadaljuje spoznavanje dihanja tam, kjer se konča seminar 1. stopnje. Osnovnemu znanju o pomembnosti pravilnega dihanja, kako pravilno dihamo in kako pravilno dihanje vpliva na naše življenje, bom dodal poglobljeno razumevanje povezanosti dihanja in življenjske energije ter gibanja, vedenja in čustvenega delovanja.

Največji poudarek bo namenjen razumevanju pravilnega dihanja in njegovi pomembnosti za raven življenjske energije ter vplivu, ki ga mora SMA imeti v zmanjševanju učinkovitosti dihanja za dosego čustvene učinkovitosti in zrelosti, primerne za sprejemanje v okolico in strankino vedenje ter medsebojne odnose.

Seminar bo dvignil sposobnost razumevanja, zakaj je oseba v določenem življenjskem obdobju izgubila sposobnost primernega in učinkovitega dihanja in zakaj njeno dihanje ni odraz dejanskega stanja v njej in okolici v sedanjem trenutku. Razlaga bo usmerjena v pomen ravni CO2 v krvi, vezano na stanje sproščenosti ali alergije na sproščenost, ki nastane, ko oseba več časa preživi v okolju, ki ustvari kronično aktiviran simpatični odziv avtonomne veje živčnega sistema in se ji tako učenje pravilnega dihanja in dvig tolerance na višanje CO2 v krvi upirata ter jo paradoksalno vodita v večjo anksioznost in napetost.

Sestavni del seminarja bo poglobljeno preučevanje funkcije vdiha, izdiha in dihalne prekinitve na sposobnost priprave na dejanja, dejanje in sposobnost sprejemanja reakcij na dejanja. Posebni dihalni moduli, ki jih boste spoznali in se učili njihove pravilne uporabe ter izvedbe, omogočajo spoznanja izvajalca o tem, kakšen je v določenih stanjih svojega vedenja in kako je s potlačitvijo dihanja ter gibanja zmanjšal verjetnost za dejanja, ki sprožijo premočen odziv okolice, da bi ga lahko prenesel. Razumevanje teh povezav in procesov v telesu in živčnem sistemu bo učitelju 2. stopnje omogočalo širše razumevanje dogajanja v strankinem sistemu ter primerno razlago za dvig razumevanja teh procesov in vaje, ki bodo stranki omogočile spoznanja in spremembe, potrebne za ureditev dihanja in življenja.

V učenje dihanja 2. stopnje je vključeno spoznavanje razlik v pomenu in vplivu izvajanja dihalnih vaj in dihalnih modulov v sedečem in stoječem položaju, saj je za dvig pravilnosti dihanja in zmanjšanje strahu pred učinkovitim dihanjem zelo pomembna pravilna razlaga izkušnje, ki jo sprememba položaja telesa pri izvedbi vaj in modulov prinese izvajalcu vaj ali modulov.

Za udeležbo na seminarju je zelo priporočljiva udeležba v sletnih programih AEQ dihanja, saj bo udeleženec tako lahko primerno sledil seminarju in sodeloval ter doživel osebno izkušnjo vsakodnevnega povezovanja potlačitve čustev in vpliva SMA na dihanje. Tako bo lahko pošteno vodil svoje stranke po isti poti v učinkovitejše dihanje in večjo sproščenost brez strahu pred prebojem oklepa membrane.

AEQ dihanje 2. stopnje bo še povečalo prednost v učinkovitosti učenja učitelja AEQ dihanja pred drugimi metodami in pristopi izboljševanja dihanja, ki jih je vedno več, a vse ignorirajo obstoj SMA v sistemu uporabnika ter ne znajo razložiti odpora do pozitivnih sprememb, ki jih metode omogočajo, in tako uporabniku ne nudijo dolgoročnih ter celostnih sprememb.

Znanje in spoznanja, pridobljena na seminarju 2. stopnje, omogočijo razumevanje resničnih razlogov za športno dejavnost in z njo povezane težave tako rekreativnih kot profesionalnih športnikov in za paradoksalno močno nepravilno dihanje tistih, ki učinkovito dihanje najbolj potrebujejo.

S tem znanjem se bodo lahko vpisali na seminar učitelja AEQ dihanja 3. stopnje, ki bo usmerjen predvsem v razumevanje in učenje dihanja za potrebe izboljšanja telesnih in psihičnih sposobnosti, potrebnih za nadpovprečne rezultate, tako v športu, delu kot na drugih področjih človeške dejavnosti, na katerih oseba želi doseči višji potencial od tega, ki ji je bil položen v zibelko.

Snov seminarja zajema:

januar 2023
No event found!