Za tiste, ki še niste bili na programu, ki morda oklevate, vam ga toplo priporočam.

Najprej hvala, hvala za vaš čas, za vašo popolno predanost pri podajanju vašega znanja na 30 dnevnem programu.

Vedela sem in tudi pričakovala, da bo naporno, saj sem že veliko prebrala in tudi delala na sebi z različnimi metodami skozi 20 let in seveda znova ugotovila, da imam še ogromno nepredelanega. Torej lahko rečem, da sem šele na začetku.

Moje otroštvo, ki je bilo do programa precej potlačeno, se mi je začelo ponovno pojavljati v sanjah, kakor tudi se spomnim očitno zaradi vaj in modulov, pri katerih ste podajali razlago, kaj vse se je dogajalo in katere stvari in dogodke sem potlačila, da sem preživela.

Napisala sem vsaj 10 strani mojega otroštva in še nisem zaključila. Vse se je zataknilo ravno pri tem, da so starši na nepravilen način izkazovali ”ljubezen” drug do drugega in to je, da je bila mama bolj ”sužnja svojemu očetu v smislu spolnosti. Imeli smo stanovanje in nočne more sem doživljala pri odprtih očeh in ušesih, ko sem vsaj na 14 dni, slišala kako je oče, če tudi v drugi sobi (tanke stene), nagovarjal in prepričeval mamo k spolnosti, kar pa je bilo zanjo zaradi mene, da bom slišala precej moreče. Mislim, da nikoli ni uživala v tem. Bolj je želela ustreči očetu, ki pa je tako ali drugače kasneje skakal skozi plot. Po mojem mnenju skozi in mama in oče se sploh ne bi smela poročiti in imeti mene, saj če se ne bi poročila, tudi ne bi mami zanosila. Kakšna spoznanja!

To sem danes prvič napisala in očitno je, da je program name res naredil ogromen vtis, da si lahko na glas priznam, da lahko resnici pogledam v oči in tega me ni bilo nikoli strah.

Nisem vedela, sem pa verjela v to, da lahko takšne vaje, izvajanje le teh, dihanje, pravilna razlaga, povzroči v telesu takšen odziv in vzpodbudi in ”pobrska” po moji podzavesti na način, kot se je to zgodilo med in še se dogaja.

Vem, da je to proces, je pa tudi res, da sem bila pripravljena na vse kar pade ven izpod preproge.

Program, če bi ga lahko in tudi nadaljevanje, ki razlaga odnose, bi še obiskala in ga še bom,a vem da je to sedaj zame za to leto dovolj in da se ne morem zavezati in mi bo pretežko, če bi nadaljevala takoj z drugim.

Prav tako mi je sistem dela, točnost, kakor tudi možnost, da dobimo posnetek samo za 24 ur, zelo všeč. Tisti, ki je želel delati, je bil prisoten in je bil tudi točen in je ostal do konca.

Če tudi sem kdaj imela krizo pred in med programom in si nisem želela nadaljevati, sem vztrajala in sem zato zelo ponosna nase. Podzavest se je očitno borila z mano in v tem času sem veliko sanjala, tlačila me je mora in tudi veliko sem se zbujala. Verjamem, da ko ozavestimo stvari korak za korakom, da nam je lažje, samo vztrajati je potrebno.

Bolj kot smo se bližali koncu, bolj sem bila vesela, a sedaj lahko rečem, da mi je prav žal, da smo že zaključili in da program zelo pogrešam.

Po naravi sem zelo zvedava in se tudi rada učim ter ”brskam” po sebi. Rada slišim resnico in kako me vidijo drugi, ki mi povedo tudi kaj o mojih napakah, ki jih poskušam popraviti, kakor tudi o mojem otroštvu, kot ste mi to povedali vi. Ne zatiskam si oči in vztrajam.

Nekaj dni sem si vzela prosto, danes nadaljujem z vajami, ki ste nam jih med programom poslali in priporočili. Nihče tega ne bo naredil namesto nas!

Za tiste, ki še niste bili na programu, ki morda oklevate, vam ga toplo priporočam.

Ne bo vam žal!

 

Hvala za vse!

 

Udeleženka programa za dvigovanje čustvene zrelosti

 

Preberite še: