Aleš je z AEQ metodo pomagal meni in še mnogim.

Najprej sem se udeležila z možem svojega prvega 30- dnevnega AEQ programa za Kronične bolečine in stanja v zgorjem delu trupa – junija 22, nevedoč kam me bo to prineslo.

Poglobljena pot spoznavanja in povezovanja zavesti, telesa in podzavesti se je tako pričela…

Od nekdaj so se vsi moji simptomi pojavljali zgolj na levi strani telesa, že od OŠ dalje. V 7.r. težave s sinusi, ki so se večkrat ponovile po prvi nosečnosti 1999. Glavoboli od 1.do 2. nosečnosti 2014 so se mi pojavljali vedno le na levi strani. Vse je bilo obvladljivo, lahko sem živela s tem kot s svojimi simptomi živi mnogo ljudi v sodobnem času. Sprejmemo jih kot normalne.

Občasno sem imela težave z želodcem – gastritis in prebavo, v obdobjih povečanega stresa, spet na levi strani. Vmes sem urejala zobe, več let, na levi strani.

Bila so seveda tudi dobra obdobja, a v telesu se je ustvaril ponavljajoč vzorec.

Postala sem mlada psihologinja in skupaj s kolegi/cami smo ustanovili/e Društvo MUZA in nato Svetovalnico za motnje hranjenja v Ljubljani, kjer delam še danes. Ker od nekdaj ljubim kreativnost, sem vmes ob delu pri 35ih končala slikarstvo na Akademiji ALOU, kar je bila moja želja od nekdaj in oplemenitila svoj najljubši hobi. Strokovno pa sem se vseh zadnjih 25 let posvečala geštalt psihoterapiji in sedaj delam ko terapevtka in supervizorka.

Za zraven sem v svojih 20ih in 30ih letih obiskovala Duhovno univerzo, redno meditirala. Pomembna mi je bila kasneje ves čas tudi vpetost v svojo družino in partnerski odnos, rodila sem dva otroka.

A pred 5imi leti, ko je nenadoma zbolel mož, hkrati pa je v službi prišlo do povečanega stresa, obenem pa sem imela majhnega otroka, se je telo uprlo, zakrčilo in pojavljati so se pričeli simptomi izčrpanosti, izgorelosti z bolečino v levi rami in levem delu lopatice in reber, kar nisem uspela urediti na nobenega od uporabljenih utečenih načinov pomoči (zdravstveni pregledi, kinezioterapija, fizioterapija, tableti in več alternativnih metod). Na srečo še pravočasno sem ta neravnovesja pričela odpravljati – v času , ki mi je preostajal poleg mnogih službenih in družinskih obveznosti.

Tako sem se po 2-letnem prebiranju Aleševih objav o AEQ metodi končno odločila poskusiti s prvim programom…v sebi sem čutila, da bi to lahko pomenilo tisti vidik, bolj telesni, ki mi je manjkal v moji sestavljanki izkušenj.

Nato sem z jesenjo nadaljevala s 30 – dnevnimi programi Dihanja, Dviga čustvene zrelosti, Izboljšave partnerskega odnosa in programom za Poslovneže. Od vsakega programa sem pridobila nekaj novih koščkov sestavljanke, ključne so bile AEQ telesne in dihalne vaje vsak dan in poglobljeme Aleševe razlage in odgovori na vprašanja.

Ko sem bila pripravljena in sem svoje kronično telesno stanje uredila do zadovoljive mere – sem letos februarja vstopila v Usposabljanje za učitelja AEQ metode 1.stopnje. Aprila smo končali z intenzivnim seminarjem v okviru skupine 11ih udeležencev. Zdaj nadaljujemo z 1-letnim pisanjem domačih nalog vsake 3 tedne na teme, ki se tičejo vsebin kot so senzomotorna amnezija/iluzija/odtujenost, refleks rdeče in zelene luči ter refleks travme, itd.

Ja, pot se zdi kar neskonča…a bistveno je, da jo doživljam kot smiselno in učinkovito pri urejanju lastnih kroničnih (ponavljajočih) telesnih/podzavestnih vzorcev, ki v bistvu že od nekdaj vplivajo na moje življenje, doživljanje, počutje, zdravje in odnose.

S hvaležnostjo nadaljujem na tej poti in se zahvaljujem za vse dragocene trenutke, boleče in obenem osvobajujoče, ki mi sedaj odpirajo moj um in telo ter mojo vizijo v bodočnost, ki je posvečena resnici, stiku s telesom in nadaljnjemu odpravljanju razkola med telesom in umom.

Aleš je z AEQ metodo pomagal meni in še mnogim in upam, da bom svoj prispevek lahko tudi sama predala naprej, ko bo prišel čas za to.

 

Andreja Modrin Švab, učiteljica AEQ metode 1. stopnje

 

Preberite še: