Težave z očmi

Če kot otroci (ali tudi kasneje) opazimo, da nas neka oseba, od katere smo odvisni, ne gleda z najlepšim ali odobravajočim pogledom oziroma ima ta oseba morda celo podzavestno izjemno sovražen pogled, potem poskušamo tak pogled s prikritimi ali odkritimi čustvi zadržati stran od svojega prsnega koša. To naredimo z namenom, da ta pogled na nas ne vpliva oziroma da lahko ustvarimo iluzijo, da nas imajo radi, nas potrebujejo in nam želijo samo dobro. V takem primeru pride do napetosti okrog oči, ki zmanjšajo sposobnost prenosa te energije iz oči v trup in s tem zmanjšamo vpliv čustev, ki prihajajo iz oči druge osebe na naše vedenje.

Enako velja tudi, če imamo sami do določenih ljudi čustva, ki jih moramo prikriti, da se nam iz oči ne vidi, kaj si o njih mislimo. To so lahko ljubeča čustva ali pa jeza, sovraštvo in prezir, ki ga poskušamo iz oči umakniti stran. Takrat ponovno zakrčimo mišice, vezane na nadzor oči, nakar pa to postane kronično. Zakrčenost mišic vpliva na obliko našega očesa, to pa vodi v težave z vidom oziroma v kratkovidnost ali daljnovidnost.

Skozi AEQ vaje lahko bolj jasno razumemo, zakaj smo morali v preteklosti v zgornjem delu telesa razviti blokado čistosti, direktnosti ali učinkovitosti pretoka energije iz trebušne votline prek prsnega koša in ramen v levo ali desno dlan ter potem skozi vrat v glavo. Skozi vaje AEQ dihanja in vaje AEQ metode povečamo sposobnost, da v zavest dobimo bolj točne in jasne podatke, kakšna je trenutna mišična zakrčenost določenih mišic v zgornjem delu trupa. Bolj, ko čutimo realen mišični tonus v ramenih, vratu, prsnem košu, rokah ali glavi, bolj lahko zavestno zmanjšamo nepotrebno ali  neprimerno mišično napetost, ki jo zaznamo skozi zmanjšano senzorno-motorno amnezijo. Tako lahko postopoma pozitivno vplivamo na težave z očmi, ker niso več potrebne in primerne.

Videti dejansko stanje zahteva primerno raven celotne čustvene zrelosti, ki se jo lahko naučimo le v okolju višje celostne čustvene zrelosti od oseb, ki imajo le to na višji ravni. Skladno z njenim večanjem in dejanji na podlagi višje celostne čustvene zrelosti se manjšajo kronične težave z očmi, ki so posledica strahu, odpora in neučinkovitosti pri uporabi čustev za namen zmanjševanja toksičnosti okolja, ki ga ne moremo več gledati ali ne želimo jasno videti.

Preberite še:

Če kot otroci (ali tudi kasneje) opazimo, da nas neka oseba, od katere smo odvisni, ne gleda z najlepšim ali odobravajočim pogledom oziroma ima ta oseba morda celo podzavestno izjemno sovražen pogled, potem poskušamo...