Mnenje o AEQ odnosih 1.stopnje, Blaž Jurečič

Pomembnosti odnosov se na zavestni ravni zavedamo vsi. Želimo imeti dober partnerski odnos, v službi, z okolico.

Ko si mlad, imaš željo, da bo tvoje življenje, partnerski odnos čisto drugačen od tvojih prednikov. V teoriji nam je vse jasno, potem se »zgodi« življenje. Ko si starejši začne podzavest vedno bolj prevzemati misli, odločitve in dejanja in čez čas opaziš, da dobiš ravno tisto, česar si zavestno nisi želel.

Razmišljal kako je to mogoče, živiš v informacijskem vakuumu. Kot pri večini stvari, za slabe odnosi raje krivimo sebe, kot da pometemo pred lastnim pragom. Večina nas je zelo dobra v spreminjanju drugih, težje pa sebi.

Na koncu vidiš, da če želiš boljše odnose, moraš najprej spremeniti sebi, svojo podzavest. S tem ko bolje začneš razumeti svojo preteklost, lažje razumeš sedanjost in zakaj je stanje takšno, kot je.

Evoluciji in biologiji je vseeno, kaj si mi mislimo. Deluje po preverjenih in realnih zakonitostih in bolj, kot jih kršimo višjo ceno plačamo na koncu. Če nam je prav ali ne.

Skozi seminar 1. stopnje odnosov, sem dobi še večji vpogled na razumevanje biologije in razliko med ženskim in moškim principov. Kakšen pomen ima pri tem leva in desna možganska polobla. Bilo je zelo nazorno prikazano, kaj pomeni žensko in moško vedenje. Ne le, to, kar je danes popularno, da žensko, ki želi biti več v ženski energiji, da gre na ženski ples in je potem v ženski energiji.

Partnerski odnos se mora spremeniti, da je lahko moški primarno v moškem principu in obratno.

Celotni seminar je bil smiselno povezan, kako pretekli odnosi vplivajo na sedanjost, kje se kaže to v partnerskem odnosu in otrocih. Dobiš čisti drugačen vpogled, zakaj prihaja, do določenih kroničnih stanj in zakaj je pomembno, da ima vsak v družini svojo primarno vlogo. Starša med seboj partnersko in z otroki starševski odnos.

Največja raziskava na svetu, ki so jo naredili, da bi ugotovili, kaj dela ljudi srečne

(https://greatergood.berkeley.edu/article/item/what_the_longest_happiness_study_reveals_about_finding_fulfillment)

je pokazala, da je pred hrano in gibanjem, kakovosten odnos. Ta najbolj določa kakovost življenja.

Tudi eden izmed vodilnih strokovnjakov na svetu Peter Attia je v enem izmed podkastu omenil, da je sam imel težave s čustvi in odnosi. Prehran in trening je tisto, kar lahko veliko bolj enostavno kontroliraš. Sam omeni, da so odnosi spregledan faktor vpliva pri dolgoživosti in kakovosti življenja.

Če povzamem, bi se strinjal s tem, kar je Aleš že pred in med seminarjem večkrat povedal; Odnosi bodo postali eden izmed najbolj pomembnih vej življenja, ki jih bodo želeli ljudje urediti, vendar jih zaradi nerazumevanja fizikalnih in naravnih zakonov ne bodo mogli dolgoročno urediti.

Blaž Jurečič, Učitelj AEQ odnosov 1. stopnje

 

Preberite še: