Mnenje o AEQ dihanju® 1. stopnje, Gregor Marinšek

Kljub temu, da sem poskusil že različne metode dihanja, do sedaj nisem imel občutka, da moje dihanje ni optimalno. Bil sem precej prepričan, da v mirovanju, pri manjših obremenitvah ter tudi v spanju diham umirjeno skozi nos. Sedaj vem in čutim, da temu ni čisto tako. Že med dihalnimi moduli sem jasno občutil močne zakrčenosti sekundarnih dihalnih mišic in pri nekaterih vajah tudi togo in zakrčeno trebušno prepono. Moj »sproščen« vdih v trebuh je bil prej usmerjen le navzdol proti trebušni votlini. Pri vdihu sem se preveč trudil potisniti trebušne organe navzdol in ob tem imel zakrčen prsni koš. Ob zadržanem polnem vdihu še vedno čutim močno napetost, togost in ujetost prsnega koša. Sedaj razumem, da ne znam dovolj dobro vdihniti tridimenzionalno, sproščeno in z minimalno truda. Bolj jasno zaznavanje mi omogoča možnost spremembe. Prav veselim se tega novega orodja za spoznavanje samega sebe in spoznanj ob redni vadbi naučenega.

Aeq dihanje ima ogromen potencial za reševanje težav sodobnega človeka. Z dihalnimi moduli in vajami še lažje zmanjšamo vpliv SMA in verjamem, da bo v tej smeri metoda dobila še večjo prepoznavnost.

Lep pozdrav vsem.

Gregor Marinšek, učitelj AEQ dihanja 1. stopnje

Preberite še:

Kljub temu, da sem poskusil že različne metode dihanja, do sedaj nisem imel občutka, da moje dihanje ni optimalno. Bil sem precej prepričan, da v mirovanju, pri manjših obremenitvah ter tudi v spanju diham umirjeno skozi nos. Sedaj vem in čutim, da temu ni...