Barbara Peterlin, Učitelj AEQ metode® 2. stopnje – Razlike med 1. in 2.stopnjo AEQ metode

Seminar prve stopnje AEQ metode je bil kot trenutek, ko sem prvič stopila na drsalke. Nisem vedela, kaj pričakovati in ko sem že mislila, da ni nič posebnega, me je vrglo na rit. Padec je zabolel in pojavil se strah, da bi nadaljevala.

Takšni so bili moji občutki po seminarju  AEQ metode prva stopnja.

Prva stopnja seminarja za AEQ učitelja je bila spoznavanje z osnovnimi pojmi, ki so potrebni za razumevanje AEQ metode. Prva vodenja vaj in predvsem veliko razlag situacij in odnosov skozi AEQ perspektivo. Zame osebno je bila prva stopnja šokantna.

Skozi leto dni dela na domačih nalogah, sem znanje o AEQ metodi poglabljala. V tem času smo preko zoom srečanj s sošolci analizirali vodenje vaj in izvedbo vaj. Skupaj smo premlevali vprašanja in možne razlage, ki bi dale vsaj približen odgovor. Tako smo se učili, širili znanje. V prvem letu je bilo veliko novih spoznanj, ki sem jih pridobila v interakciji s partnerjem, otroci, starši in bližnjimi.

Skozi leto je razumevanje počasi prehajalo v dojemanje metode.

Če smo v prvi stopnji poslušali o informacijskem vakumu, 3 refleksih, fizikalnih zakonih, entropiji in še in še, v drugi stopnji ni bilo več toliko novih pojmov. V drugi stopnji je bil seminar meni osebno manj šokanten. Nekaj spoznanj sem uvidela že tekom leta. Razumem razliko med razumeti in dojeti. Ko ne samo razumem ampak s celim telesom dojamem. Ob spoznanju resonira celo telo. Dogodke, ko ti »klikne«, si vtisneš v spomin. Zapomniš si kraj, kjer si bil, občutek v telesu, vonj, pogled. Zapomniš si podrobnosti. Kot odtis slike z vsemi detajli.

V drugo stopnjo sem prišla z vedenjem, da je 85% mojega delovanja iz podzavesti. Opazujem svoja dejanja in spoznavam, da jih resnično pogosto vodi moja podzavesti. Spoznavam, da z razumom lahko dosegam visoke cilje, toda moje telo izgublja vojno. Spoznavam, da kljub temu, da se trudim biti »lepo vzgojena«, so v meni tudi čustva, za katere so me starši učili, da so nekaj grdega, slabega, grešnega. In v tem času se je nekaj teh čustev začelo oglašati.

Po drugi stopnji se mi odpirajo globlja spoznanja, ki sprožajo dobesedno fizične spremembe na telesu in bolečino. Spoznavam, da so globoko zakopani spomini, pomešani z bolečimi občutki, tudi fizično del mene.

Ponovno se je pojavil strah, da bi nadaljevala.

Barbara Peterlin, Učitelj AEQ metode 2.stopnja, Učitelj AEQ dihanja 1.stopnja

Preberite še: