Teja Šinkovec

Zase lahko rečem, da sem dolgo iskala in končno našla. Najprej spoznanje, da nas nihče ne more rešiti bolečin ali situacij v katerih se nahajamo. Lahko nam pri tem marsikdo pomaga, rešimo pa se lahko le sami. Svoje bolečine in neznosna stanja po izgorelosti, se s pomočjo Aeq metode, dokaj hitro, predvsem pa stabilno, spreminjajo na boljše. Vendar pot po kateri te pelje AEQ metoda je vse drugo, kot enostavna in lahka. Je pa vsak korak vreden in poplačan z boljšim počutjem.

Že v svoji mladosti sem kršila zakon časa in ravnovesja. Živela sem v hitrem tempu in v neprestanih obveznostih. Najlepša vloga, ki jo imam v življenju je materinstvo in prav ta je naredila piko na i. Po drugem otroku je sledila izgorelost. To me je ustavilo in prisililo, da sem začela razmišljati o smislu dela, ravnovesju, življenju, željah, ciljih… Ko sem se po treh letih že nekako opomogla po kolapsu, sem se srečala z AEQ metodo. Prve vaje so mi pokazale, v kakšnem stanju je še vedno moje telo. Telo je izmozgano, izčrpano in pod membrano založeno z bolečinam, ki še vedno prihajajo na plano.

Stanje se izboljšuje in zadeve postajajo vedno bolj jasne. Nič več ni neznosnih bolečin v križu, glavobolov, neprestanih bolečin v nogah, zakrčenosti različnih mišic (npr. rame, hrbet, vrat). Vsako jutro sem se zbujala utrujena in zaradi bolečin, komaj vstala iz postelje. Ponoči se med spanjem nisem mogla obrniti na drugo stran, če se nisem zbudila in naredila načrta kako bom to storila. Bolečine so bile prisotne že pred izgorelostjo vendar so prihajale in odhajale v intervalih. Vzrok pa vedno neznan. S trmo in z mislijo, da moram z glavo skozi zid, sem takšno življenje peljala nekaj let. Um je planiral in delal načrte brez odobritve telesa, dokler telo ta odnos ni zaključilo, s tem da je izgorelo.

Danes mi z delavnicami AEQ metode in z obiski seminarjev postaja vse vedno bolj jasno. Vzroki in posledice so utemeljene in logično predpisane današnjemu času in načinu življenja, ki smo ga do sedaj živeli. Znanje, ki sem ga nabrala, mi pomaga tudi v vsakdanjih odnosih do sebe, bližnjih in okolice. To vpliva tudi na bolj umirjeno delovanje družine in življenja, ter na vedno bolj usklajeno ravnovesje med užitkom in delom.

Vedno več ljudi ne ve, zakaj se jim dogajajo določene situacije ali pojavljajo določene bolečine. Sama sem našla izhod iz tega, kar pa se seveda neprestano nadgrajuje, rešuje in tako postaja življenje lažje. Moj cilj je pomagati tudi drugim, da iz stanja kako preživeti, pridejo v stanje kako polnejše živeti vsak nov dan, ki ga imamo.

 

Delujem z delavnicami preko zoom-a in v živo.

Preberite še:

Grobeljska 26, Mengeš, SlovenijaMobi: +386 41 336 931Mail: [email protected]