V največje zadovoljstvo pa mi je to, ko gledam svoje otroke kako se spreminjajo s tem, ko se jaz spreminjam

Pozdravljen,

zelo sem vesela in hvaležna, da sem se udeležila programa. Dobila sem nov zagon in motivacijo, saj sem se nekje na poti ustavila. Vedela sem, da mi bo koristil in da se bom marsikaj naučila, vendar je presegel vsa moja pričakovanja.

Všeč mi je, ker podajaš dobre nepristranske razlage in primerjave ter večkrat poveš eno in isto stvar. Dejstva podprta z fizikalnimi zakoni um težje zavrne oziroma ne najde dovolj močnih argumentov, da to ni res.

Med poslušanjem razlage sem na tisto s čimer imam jaz problem odreagirala tako, da mi je postalo slabo. Zato sem se poglobila v te občutke in sem marsikaj tudi dojela. Najbolj se me je dotaknilo to, ko si razlagal o sovraštvu otrok, koliko truda mora človek vložiti,če deluje v nasprotju z podzavestnimi vzorci, in pa vloge, ki nam jih vsilijo starši v otroštvu. Prejela sem še nekaj kamenčkov za moj mozaik s tem, ko zdaj marsikaj globlje razumem in občutim. Prav iz kosti navzven, čutim da je del mene.

Pomirila sem se tudi glede tega, da je prav(ne čutim več krivde), da sem že pred časom prekinila stike z očetom in sestro ter hkrati tudi razumem zakaj so nekateri ljudje sami odšli iz mojega življenja. Vse ima rep in glavo.

V največje zadovoljstvo pa mi je to, ko gledam svoje otroke kako se spreminjajo s tem, ko se jaz spreminjam. Po začetnemu uporu in jezi, ko sem se začela drugače obnašati in razlagati temne skrivnosti moje družine so se precej sprostili. Čeprav je trenutno precej kaotično stanje. Ta starejši sin je začel izražati močno jezo do srednjega sina. On je pa nehal maltretirali najmlajšega in dvakrat v mesecu dni zbolel. Najbolj sem spremenila odnos do srednjega sina, čeprav sedaj na vse gledam in razumem drugače kot prej. Zelo sem tudi vesela, da je srednjega sina začel izražati močno jezo. In jaz to prenesem, brez histeričnih napadov in obrambnega napada. Samodejno je zaznal, kdaj se lahko začne jeziti in jaz ga poslušam. Potem mirno analiziram najprej pri sebi in nato se pogovoriva.

Bolj kot razumem sebe, bolj razumem tudi druge ljudi. S tem programom sem dobila spet motivacijo in potrditev, da delam pravo stvar, da sem na pravem mestu in da je vredno, da se splača. Predvsem zaradi otrok.

To je največja dota, ki jo lahko podarim otrokom. Da jim ne vsilim svojega težkega nahrbtnika polnega dreka, kot so ga meni moji starši in predniki.

Z zanimanjem na novo spoznavam sebe, ki je precej drugačna od tiste kakršna sem morala biti v preteklosti zaradi tiranske diktature okolice.

Hvala ti in lep pozdrav

Senta, Ljubljana

Preberite še: