Hvala za vodenje na programu in zdaj se še bolj veselim seminarja za učitelja AEQ dihanja 2.stopnje.

60-dnevni program AEQ dihanja je že zaradi same dolžine programa zelo globoko vplival na mene in je zahtevalo veliko pozornosti, truda in discipline.

60 dni zapored ob isti uri biti prisoten na predavanjih in poslušati zelo globoke teme na temo: vpliva preteklosti na naše življenje, medsebojnih odnosov, vedenjskih vzorcev, funkcije podzavesti, zavesti in telesa, iskanje vzrokov za kronične nepravilnosti v gibanju in dihanju…

ni kar tako, vendar je pa pridobivanje znanja, višjega zavedanja, ustvarjanje zdravih rutin in  navad prvi korak, pri urejanju neravnovesja v nas samih.

Kot učitelju AEQ dihanja mi je program omogočil razvoj tako na osebnem kot na učiteljskem nivoju, za kar sem ti hvaležen.

Dobil sem odgovore in potrditve, da dihanje dojemam in učim pravilno, hkrati pa si mi dal za razmišljati, kje vse imam manjko, ter kje je potrebno vložiti čas, energijo in pozornost, da se bom lahko  dodatno izboljšal na tem področju.

Zelo koristno mi je bilo, da učiš;

-kako so AEQ vaje ‘le’ orodja, ki nam pomagajo  zmanjšati senzorično in motorno amnezijo, da pridemo do potrebnih ugotovitev in spoznanj  in da si s pomočjo vaj znamo vedno bolje definirati zaradi koga in česa smo bili primorani v preteklosti spremeniti in popačiti svoje dihanje in gibanje telesa.

-In potem postopoma in vedno bolj natančno definirati kaj vse nas še danes v življenju moti, ovira, ogroža ali omejuje in kje znova in znova ponavljamo enake ali podobne napake, ki so plod naših podzavestnih programov.

-ter kako s postopnim spreminjanjem našega vedenja ter dvigom čustvene zrelosti in učinkovitosti, vplivati na določene odnose ter jih spremeniti in si s tem ustvariti ravnovesje v življenju.

-Z višjo čustveno inteligenco si tako omogočimo manjši pritisk v okoljih, ki nam najbolj pomenijo in kjer smo tudi najbolj pogosto, zaradi česa lahko dihamo vedno bolj pravilno, tudi če vaj ne izvajamo ali jih izvajamo le za senzorno-motorno higieno, da ohranimo pretočno povezavo telesa in zavesti.

Tvoje poljudne razlage na programu so mi potrdile, da sem na pravi poti in mi pomagale sestaviti pomankjive koščke v svojem mozaiku, prav tiste koščke katere sem potreboval v tem obdobju.

Občutek imam tak, kot da se telesno vračam nazaj v otroško telo, v tistem obdobju ko se otrok nauči teči in gibati  in bi to nenehno počel z nasmehom na obrazu, igrivostjo in spontanostjo.

Na programu sem dobil veliko idej, kreativnosti in podrobnosti na kakšne vse načine lahko raziskujem sebe skozi AEQ gibalne in dihalne vaje.

Najbolj bi izpostavil 5. in 6. modul, preko katerih sem začutil povezanost z zgornjim delom trupa; trebušno prepono, psrnim košem, rokami, vratom in glavo.

Dihanje zaradi teh dveh modulov čutim še globlje in bolj polno, več življenjske energije s tem pa tudi več samozavesti in notranje moči.

Modula sta ostala del vsakodnevne prakse.

Na področju odnosov, so mi po programu stvari bolj jasne in se zavedam kam in kje bo potrebno usmerjati čas in pozornost, da se bodo nerazrešeni odnosi uredili in da se mi ne bodo na enak ali podoben način ponavljale napake.

Vesel sem, da sem lahko v stiku s svojo notranjo močjo in tudi agresivnimi-aktivnimi čustvi ter jih  uporabim takrat, ko je to potrebno, na način, ki je primeren za tisti trenutek in s tem ne škodujem ali delam krivice sebi ali okolju.

Seveda so vsakodnevne preizkušnje in vzponi in padci, ki so sestavni del življenja, vendar je dobro imeti orodja, ki ti pomagajo ohraniti zavedanje na pridobivanju izkušenj na podlagi katerih se učimo, rastemo in razvijamo.

Hvala za vodenje na programu in zdaj se še bolj veselim seminarja za učitelja AEQ dihanja 2.stopnje.

Lep pozdrav,

Karim Al Saleh

 

Preberite še: