Hvala Aleš, opravljaš pomembno delo za človeštvo, saj  skoraj ni več človeka, ki bil zdrav in zadovoljen…

Zdravo Aleš!

Ubesedila bom dogajajne  pred in med 30 dnevnim programom AEQ dihanja.

Imam atopijski dermatitis. V iskanju, kako si naj pomagam, ker me neznosno srbi in nisem več sposobna za normalno delo, pri 50 letih, naletim na AEQ klinično somatiko in na g. Aleša.

Rabim stalno vodenje,mi pove Aleš. Se ne zavedam. Poda mi statistiko,da sem mu v treh mesecih ,od kar sodelujeva, poslala čez 100 mejlov. Uf, to je res veliko.

Močno se zavem odvisnosti od mnenja drugega o sebi, zavem se občutka negotovosti, osamljenosti in zapuščenosti.

Dovolim si ta občutek, mešanico občutkov, čeprav je zelo težka, v telesu me premetava levo in desno, imam občutek izgube ravnotežja, na trenutke.

Po prvem obisku pri Alešu, pred tremi meseci me daje depresija, imam samomorilne misli. Aleš pove, da se v meni skriva ubijalski bes, močna jeza, ki terja utrujanje, ker bi sicer lahko butnila na plano. Povezana je z vzorci, ki sem jih pridobila v otroštvu. Zato tudi srbi. Dobim dve vaji za delo doma. Delam, vadim, se slabo počutim in pišem mejle. Ales vedno odgovori.

Odlocim se, da se vključim v program AEQ dihanja, ki traja en mesec.

Ob dihalnih protokolih in AEQ vajah,ki smo jih en mesec vsak večer izvajali, se vedno pomirim.

Aleš poda odgovore na naša vprašanja. V začetku ga težko razumem,  čeorav govori jasno ,izčrpno in počasi. Dobimo tudi izčrpno literaturo, ki je ob večkratnem branju, zame  vedno bolj razumljiva.

Ob koncu enomesecnega programa, mi postaja počasi jasno,da imam zelo zakrčeno telo in s tem slab stik z realnostjo, zato je tudi razumevanje razlag oteženo. Fizika mi je bila vedno zanimiva,a nekako težko razumljiva, takšen obcutek sem imela tudi na zacetku, pri Aleševih razlagah. Razlage v zvezi s preteklostjo, otroštvom, starši, predniki, so mi bolj domače in razumljive.

Ko delam AEQ vaje ugotovim,da sploh ne čutim,kje so mišice podaljšane,kje skrajšane, čutim le bolečino in zategovanje. Bolečine sem navajena in ona je znak za napetost. Sama mišica ni znak za napetost,je ena mešanica občutkov.

Po koncu programa zaznam, da se mi je zelo odprl prsni koš in da lažje diham na nos. Prej sem večino časa imela poln nos in dihala na usta. Celo celo noč že prespim z zalepljenimi usti in dobro spim.

Urejati sem začela zame najbolj obremenjujoč odnos, odnos s hčerko. Opažam več odločnosti pri sebi. Imam več življenjske energije in veselim se zopet dela v službi. Pred tem programom sem imela obcutek, da ne zmorem in strahove,kako bom zmogla.

Koža je lepa in vedno več casa me ne srbi.

Nadaljevala bom vadbo doma in se v prihodnosti še sigurno udeležila kakšne individualne terapije in ali delavnice.

Zdaj si bom dala čas, saj nas je Aleš naučil, da naj se spreminjamo počasi,sicer nas naša lastna podzavest lopne po glavi.

Hvala Aleš, opravljaš pomembno delo za človeštvo, saj  skoraj ni vec človeka, ki bil zdrav in zadovoljen, s tvojo pomočjo, pa se počasi zgodi ravno to, človek postane zdrav in zadovoljen.

Še enkrat hvala za potrpežljivost, tvoj čas in za dragoceno znanje, ki ga širiš med nas.

Špela

Preberite še: