Če pomislim me je po 2 tednih programa nehalo dušiti in toliko časa nimam več problema s polnim vdihom.

Aleš živjo!

Pošiljam ti povratno informacijo glede udeležbe za 60 dnevnem programu dihanja in zakaj sem se prijavila.

Na program sem se prijavila, ker so mi pol leta pred udeležbo programa postavili diagnozo astmo. že dobro leto nazaj pa se je pričelo z nenadnim dušenjem, na začetku sta bila kraj in čas čisto naključna. Kasneje se je to stopnjevalo, v službi je do tega prišlo veliko pogosteje kot doma. Stiskanje v prsnem košu in nezmožnost polnega vdiha, sta pri meni sprožila posledično še tesnobo in paniko. Na testu za astmo sem zelo hitro “padla”.

Odkar nisem več v službi, so se napadi dušenja zmanjšali za cca 70%, vendar so se še pojavili ob kakšnih trenutkih, ko je bilo preveč vsega. Ko sem imela občutek, da nekaj ne bom zmogla. Iz mojega primera mi je bilo jasno, da moram zadeve urediti drugje. Pumpico za astmo, ki sem jo dobila, sem uporabljala cca 14 dni, sprememb ni bilo, zato sem jo nehala uporabljati. Hkrati mi ni bila to doživljenjska rešitev problema.

Na programu, sem imela na začetku velike probleme z vdihom, modul 1 mi ni delal težav, ostali moduli pa vsi. Dihalni predklon mi je bil izredno težak, predvsem del, kjer se vračamo, nikoli nisem mogla priti v stoječ položaj če nisem vsaj 5 krat vdihnila (zraven je bil občutek tesnobe). Danes pridem v pokončen položaj počasneje v cca 2-3 vdihih (brez tesnobe). Pri dihalni prekinitvi me je večkrat na začetku grabila panika in nisem mogla zdržati daljših prekinitev. zdaj mi večkrat uspe, zdržati daljše prekinitve, čisto sproščeno, brez panike, tesnobe.

Danes se znam bolj sprostiti, vajo ne izvajam v PREveč, kar sem na začetku delala. Grem toliko, da ni prezahtevno in da ni premalo, tudi panika me ne grabi, module sem delala na koncu čisto ok, tudi predklon in polmesec sta postala lahkotnejša. Pri polmescu imam še težave s sprostitvijo hrbta, ker me vedno ko delam vajo boli vrat. Veliko razliko sem tudi oprazila pri boljši sproščenosti trebušnih mišic. Na začetku programa, sem se pri polmescu težko usločila, ker me je po sprednjem delu trupa močno “zategovalo”, zdaj gre to veliko lažje.

Če pomislim me je po 2 tednih programa nehalo dušiti in toliko časa nimam več problema s polnim vdihom (včasih sem se čisto pri koncu ustavilo, občutek, kot da ne morem “čez” nekaj, da bi prišla do polnega vdiha).

V glavnem, super zadeva!

Hvala!

Mateja Šinkovec

Preberite še: