V situaciji, kjer sem podzavestno začutila, da se v meni prebuja vzorec jeze, se mi je poznan občutek izrazito oglasil in ozavestila sem, kaj pomeni potlačena jeza.

Pozdravljen!

 

Pošiljam povratno informacijo o 60-dnevnem programu dihanja.

Po operativnem posegu pred 5 meseci se mi je pojavilo kar nekaj težav. Vse sem uspešno ublažila z manualno terapijo. Pred dobrim mesecem pa sem začela opažati težave z globokim vdihom. Čutila sem, da sem imela pod prsnico kepo, ki se ne sprosti in njena napetost je vlekla vse do grla. Napetost je popustila, če sem se rahlo spustila v fleksijo in s tem sprostila prednjo linijo. Začela sem iskati rešitev za svoj problem in po občutku se mi je zdelo, da bi tvoj 60-dnevni program bil zame koristen.

Nekajkrat sem med izvajanjem modulov začutila povečano napetost v predelu med prsnico in vratom. Občutek je bil znan, kot da bi me spominjal na dogodek v preteklosti.

Če zaradi napetosti ne moremo globoko vdihniti, ne moremo razviti močnih čustev. In obratno, da jeze ne izrazimo, moramo povečati napetost. Povečana napetost pa vodi v kronično zakrčenost. Vse to je osnova za pojav kronične bolečine.

Tekom programa sem dobila potrditev tvoji razlagi. V situaciji, kjer sem podzavestno začutila, da se v meni prebuja vzorec jeze, se mi je poznan občutek izrazito oglasil in ozavestila sem, kaj pomeni potlačena jeza.

Z moduli, ki so del programa, sem izboljšala možnost vdiha predvsem v stoječem položaju. Občutek zategovanja pod prsnico je manjši za polovico. Ne samo subjektivno, tudi objektivno je napetost fascije pod prsnico manjša. Lažje stojim vzravnano, brez da bi me stiskalo v grlu.

Spoznala sem, da imam v mišično-vezivnih strukturah prsnega dela ujete veliko energije, ki je nisem smela, znala ali zmogla sprostiti iz sebe.

Spoznavanje samega sebe je nepredvidljivo.

 

Barbara Peterlin

 

 

Preberite še: