Moj način življenja je postal drugačen-boljši.

Zdravo !

Z metodo AEQ sem se srečala prvič pred petimi leti, odpor do nekaterih vaj (glavobol, vrtoglavica) me je odvrnil od vadbe. Zdaj slišim, da je to pogost pojav in zakaj se to dogaja. Šele v tem programu sem globlje dojela, za kaj gre pri vsej stvari. Glavni pomislek v prvem tednu je naslednji – preveč sem osredotočena na AEQ vsebine (zjutraj/zvečer, članki, učbenik, še kakšna ponovitev vaje, razmišljanje…) zaradi česar zanemarjam druge aktivnosti in opravila. To tudi ni dobro. Najti moram srednjo pot med obojim.

Težave prvih dni so se zmanjšale (glavobol, vrtoglavica, utrujenost), ostaja pa trzavica v okončinah pri sprostitvi nog/rok.

Ne ločim med posameznimi deli telesa. (Kaj je rama? Premakneš lopatico? Zgornji in spodnji del trebuha? Zgornji in spodnji del vratu?

Kako dihaš samo v levo ali samo v desno stran prsnega koša ? Pri izdihu do praznega me sili na kašljanje.

Vaje v zadnjih treh dneh se mi zdijo težke, proti koncu vaje navodilom ne sledim več, ne morem ugašati stikal, ker nekatera niti prižgana niso.

Vaja z dvigom glave mi je nevzdržna, boli vrat, pečejo lopatice.

Razlaga o valgusni deformaciji mi ni blizu. Jaz mislim, da imam to v glavnem zaradi 30 let nošenja štiklov, plus dodatnih nekaj let tesnih plezalnih čevljev. Jasno mi je, da samo z vajo kosti ne morem zravnati, bi pa rada proces vsaj ustavila. Deformacija še ni za operacijo, močno pa vpliva na ravnotežje, pa luknje v superge mi dela.

Bi prosila še za mnenje o dogodku izpred enega leta. Na sprehodu v Mostecu sem na trim stezi prijela za kroge in se obesila nanje. To pogosto naredim, ker mi paše razteg hrbtenice. Z nogami sem stala na tleh, samo raztegnila sem se. Potem me je zmanjkalo, ena sekunda filma mi manjka, znašla sem se na tleh, z obrazom sem treščila v podlago, da so mi odletela očala. Verjetno najprej na kolena in roke, ker hujše poškodbe ni bilo. Še danes ne vem, kaj je to bilo. Me je pa zdaj strah počet razne reči po hosti…

AEQ – do zdaj sem mislila, da se poimenovanje metode nanaša na tvoje inicialke. Naključij ni, a ne…

Lep pozdrav in hvala!

 

Preberite še: