Moj način življenja je postal drugačen-boljši.

Pozdravljen Aleš.

Najprej sem zaznala, da pri pritisku pete v tla ne čutim meč in zadnjih dveh prstov na levi nogi. Prav tako je bila na začetku leva noga v zraku zelo težka. Pretirano sem  pri vaji napenjala tudi ritne mišice. Vse to se pri vajah in tudi gibanju izboljšuje.

Včeraj sem imela zelo razširjen trebuh in težje sem vdihnila. Danes pa se je trebuh spustil in opažam, da sta vrat in prsni koš bolj povezana, kar še nikoli nisem občutila na tak način. Zmeraj me je nekako vleklo v vratu zadaj, danes pa opažam, da lahko z vratom naredim čisto drugačen gib in ga zadaj sprostim, pri čemer se čuti povezava do križa. Tudi predel med lopaticama bolj občutim, pri čemer me na desni strani, kjer sta rama in lopatica malo povešeni, spet bolj boli. Na levi strani sem imela op. podpazdušnih bezgavk in me zarastline vlečejo, vendar tudi v tem predelu mišice postajajo bolj prožne.

Ne znam še dobro ločiti stopala od noge, vendar je tudi pri tem že boljši občutek. Ko sem to raziskovala stopalo tudi stoje, sem ugotovila, da v bistvu tudi samih stopal ne čutim prav dobro na tleh.

Prsni koš se pri vdihu veliko bolj razširi na vse strani (kot bi odprla dežnik), kot se je pred 1 tednom. Tudi pri dihalnih protokolih AEQ je drugačen občutek, bolj poln.

Nekako mi še ne gre dobro spuščanje membrane v medenični del, vendar  opažam, da se tudi ta del že širi (ko sem prvič začela z vajami, sem čutila kot bi bila čez trebuh pripeta z nekim trdim prtom, zdaj je vse to že veliko boljše in prožno). Vdih in izdih sta bolj povezana in zdaj veliko bolj lahko iztisnem zrak pri izdihu. Nisem pa še ugotovila kaj naredim neusklajeno, ko se mi občasno pri izdihu nagne glava nazaj, kot bi se mi šele takrat odprle dihalne poti.

Res sem navdušena nad vajami in vami, ki ste točno v pravem trenutku razpisali to delavnico.

Pred letom in pol sem bila na vaši delavnici v Šiški in potem sem začela z vajami AEQ. Kljub temu, da moje gibanje še ni lahkotno, sem v tem času v bistvu naredila velik napredek, saj sem bila pred letom in pol bolj kot en ukalupljen ulitek in je bilo gibanje že tako zelo omejeno, bolečine pa neznosne. Lani decembra pa sem prišla do točke, ko se mi je zdelo, da nekako ne napredujem več in sem si prav zaželela malo pomoči. In evo vas na FB z objavo te delavnice 😉

Čudoviti ste, da to vaše znanje delite med nas in odgovarjate na vprašanja.

Lp

 

Preberite še: