Moj način življenja je postal drugačen-boljši.

Pozdravljeni,

Najprej naj napišem, da sem zelo vesela, da sem se v delavnico vključila. Ugotovila sem, da sem sama vaje izvajala popolnoma napačno. Na začetku, ko sem vajo še spoznavala, sem si govorila kaj je potrebno storiti, kot sem prebrala v poslanem opisu vaj. Ko pa sem vajo dojel, sem jo v glavnem izvajala avtomatično, kot vsako drugo telovadbo. Pomembno mi je bilo, da sem vaje delala 20 min in naredila sem mnogo preveč ponovitev, ker sem vaje izvajala prehitro.

Ko sedaj po nekaj dneh delavnice moje vaje delam sama, si ves čas govorim kaj moram narediti, tudi malo menjam vrstni red, tako da ta ni avtomatičen. Vaje izvajam počasi in z mislijo in 20 minut mine kot bi mignil.

Ugotovila sem tudi, da sem prej pritiske na podlago izvajala na vso moč. Vzrok je verjetno, da res slabo čutim svoje telo, pa sem želela s silo to doseči. Sedaj se trudim, da so pritiski izvedeni z občutkom, čim manj kot je potrebno, tako da nisem preveč napeta. Včasih imam v sredini vaje potem občutek, da npr. rama sploh ni več napeta, a potem, ko sproščam, čutim, da sem tudi ramo lahko sprostila (torej je rahel pritisk obstajal).

Moj velik problem je, da slabo čutim. Ko ležim na tleh in skušam čutiti svoje telo, mi to predstavlja velik problem.

Še huje pa je, ko vprašate za razliko… npr. kako pred vajo, kako po vaji, … tu popolnoma zamrznem.

Imam tudi občutek, da ko enkrat končno nekaj čutim, npr. kje je moje telo prilepljeno na podlago in kje ne, ta občutek kar vlečem naprej, pa če je to res ali pa ne.

Lep pozdrav

 

Preberite še: