Moj način življenja je postal drugačen-boljši.

Pozdravljeni,

V začetku sem seveda, kot pridna deklica, peto in ramena z vso močjo in vsemi možnimi mišicami pritisnila močno v tla in dvignila medenico visoko v zrak. Na desni strani hrbtnih mišic v višini lopatice, me je zarezalo, kot bi me zabodli z nožem. Aktivirale so se vse mišice na telesu, šele nato sem z vašim opozorilom, postopoma popuščala, tiste, ki jih nisem potrebovala.

Kadar desno ramo pritisnem v tla, še vedno sodelujejo zgornje mišice na roki.

Preden aktiviram levo stran, se moram opomniti, da moram sprostiti desno stran, ker se mi še vedno aktivira, predvsem hrbet in rama. Na desni strani telesa imam na splošno več težav, med dojenjem sem imela mastitis v desni dojki, nožni palec, idr. Vem, da je to povezano z očetom, ki je bil in še vedno je čustveno nedostopen. Poznam vzroke in se s tem, vsaj zavestno, poskušam čim manj obremenjevati.

Pri vajah, ki jih izvajamo zadnje tri dni, pa imam velike težave z usmerjanjem pozornosti na mišice, ki jih moram aktivirati in koordinacijo in z dvigovanjem glave. Spodnja čeljust in vrat me tako bolita, da popustim vse mišice, ne morem samo spustiti vratu. Prvič še gre, pri tretjem poskusu pa moram po nekaj sekundah spustiti glavo.

Zelo enostavno pa mi je bilo včeraj, ko smo aktivirali zgornje mišice, hrbet, … V tem primeru, pa se glava skoraj sama dvigne. Opažam res veliko razliko. Od nekdaj se s prsti na rokah ne dotaknem tal ob iztegnjenih kolenih.

Rekli ste da gre za refleks zelene luči: Od nekdaj ne čutim čustvene podpore staršev in imam občutek, da ne smem nikogar prositi za pomoč, saj s tem izražam nemoč, kar pa v naši družbi in službi ni zaželjeno.

Že dva dni pa tudi sanjam o ljudeh, ki sem jih po mojem mnenju prizadela, ker sem sledila svojemu srcu. Zbudim se z bolečino in zategnjenim zgornjim delom hrbta. Na splošno me v življenju velikokrat spremljajo močni občutki krivde.  Zato so moje odločitve in delovanje velikokrat usmerjene tako, da bom jaz občutila čim manj krivde …

Tako, toliko o mojem razumevanju situacije, občutkih in opažanjih ob izvajanju vaj.

Hvaležna sem vam za vodenje in vse informacije, ki jih delite z nami.

Lep pozdrav

 

Preberite še: