Moj način življenja je postal drugačen-boljši.

Aleš, pozdravljeni,

po treh tednih izvajanja vodenih AEQ vaj opažam precej sprememb. Prej opazim, kdaj sem preveč delam in z delom preneham in se spočijem, namesto da bi nadaljeval z aktivnostmi. Kakšno uro ali celo več ur zaporedoma se gibljem bolj sproščeno in vitalno, manj impulzivno in posledično naporno.

Desna noga od presredka do kolena me manj boli kot me je, leva podlaket in predel na prsnem košu okoli pazduhe levo me po nekaj letih ne boli več, me je pa, ko se je sproščala napetost v mišicah in fasciji tri dni tu prežemala ostra pekoča bolečina, levo roko sedaj lahko normalno brez bolečin premikam v vse smeti, celo za hrbtom lahko roki sklenem z dlanmi okoli podlakti brez bolečine.

Moje dihanje je širše v trebuhu in v prsnem košu, ko sem pozoren, diham počasneje in bolj umirjeno, trebušne mišice imam nekoliko bolj sproščene, pri vdihu je amplituda premikanja popka in pleksusa opazno večja kot je bila, brez vlaganja več moči v ta del diha.

Hrbtne mišice so tudi nekoliko bolj sproščene, čeprav trenutno samo za odtenek. Leva trebušna mišica, za katero sem se šele preko vaj in razlag v polni meri zavedel, da odreagira na strah, je bolj sproščena, manj pogosto me boli.

Hodim bolj vitalno, med hojo bolj premikam medenico in trup v nasprotnih smereh, zaradi česar je hoja bolj užitkarska, čeprav so mišice okoli mojega desnega kolka še vedno zakrčene in med hojo čutim njihovo napetost in tudi napetost desnih stegenskih mišic in meč, obenem sem pa opazil, česar se prej nisem zavedal, da imam zakrčene tudi mišice nad desnim pasom.

V nekaj primerih sem v realnem času pričel prepoznavati, kdaj z mišicami na levi strani hrbta ustvarjam pri opravilih z levo roko preveč moči in pretirano napetost potem zavestno do opazne mere lahko sprostim, zaradi česar so akcije manj boleče oz. včasih sploh ne več. Levi del vratu me manjkrat boli kot me je, čeprav mi je dvig glave še vedno zelo boleč in še nisem jasno ugotovil, zakaj je temu tako oz. zakrčenost katerih mišic mi onemogoča lahkoten dvig glave, hrbtnih, še posebej zgornjih hrbtnih mišic še ne uspem dovolj sprostiti, čeprav nekoliko jih pa že lahko.

Zadnja dva tedna precej pogosteje kot prej doživljam čustva žalosti, jeze in hrepenenja. Napetost na levi strani prsnega koša je nekoliko popustila.

Hvaležen sem vam za jasnost in pomoč pri spreminjanju svoje podzavesti in telesa.

 

Preberite še: