Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Lana Bauman

Od konca izobraževanja za učitelja AEQ metode prve stopnje se mi je življenje obrnilo na glavo. Na življenje sem začela gledati drugače – skozi oči vzrokov in posledic fizikalnih zakonov in kršenje ali upoštevanje le teh.

Zdaj se zavedam, da naključja ne obstajajo, da so vsak “slučaj, sreča ali nesreča” odvisni od našega stanja, prepričanj, razumevanja, dejanj, gibanja. Znanje, ki sem ga pridobila na seminarju mi je omogočilo bolj realno razumevanje sebe in drugih ljudi, dojemanje situacij, stanje telesa ter počutja in nasploh spremenilo pogled na življenje.

Nikakor ne morem trditi, da so spoznanja enostavna, iskreno si včasih predstavljam kako enostavneje bi življenje bilo, če ne bi poznala krute realnosti. Po drugi strani, pa sem sedaj dosti bolj čustveno stabilna in razumna, prevzemam odgovornosti za svoja dejanja in na stvari gledam manj dramatično. Hkrati sem bolj optimistično naravnana, saj se zavedam, da bo vse kar počnem danes, imelo posledice v prihodnosti.

Veliko bolj razumem kam me življenje pelje, mu zaupam, ker zaupam sebi in svojim dejanjem.

Lažje sprejemam težke plati življenja, saj zdaj vsaj približno razumem zakaj jih doživljam, od kod izhajajo in prvič v življenju vsaj približno vem v katero smer moram, da bo prihodnost svetlejša, lahkotnejša, učinkovitejša.

V zadnjih mesecih sem šla skozi rollercoaster čustev, občutkov, reakcij, spoznanj. Bilo je mučno in težko. Zdelo se mi je, da se mi srce para, kot bi mi ga trgali iz prsnega koša. Po drugi strani pa sem spoznala, da imam moč spreminjati svoja dejanja in vsaj zmanjšati količino takšnih občutkov v prihodnosti. Razumem zakaj občutim kar občutim, zakaj je telo zakrčeno in kaj si želim spremeniti. Razumem, zakaj tako boli.

Zaradi poznavanja fizikalnih zakonov, ki delujejo na vse kar obstaja v vsakem trenutku, lažje sprejemam odgovornost za svoja dejanja iz preteklosti. Kljub temu, da ni enostavno, sprejemam posledice kršenja fizikalnih zakonov in menim, da zaradi znanja, ki sem ga pridobila na seminarju, tokrat ne poskušam pobegniti “kaznim” ampak jih poskušam dostojanstveno prestajati, biti v principu realnosti, ker se zavedam, da mimo fizikalnih zakonov ne more nihče. Zato je prestajanje težkih trenutkov nekoliko lažje. Razumem zakaj so tu, v katero smer moram iti, da jih bo v prihodnosti manj. In to mi daje motivacijo in občutek moči nad kreiranjem svoje usode.

Končno se zavedam, da lahko odpravim travme preteklosti, ki sem jih podedovala od svojih prednikov in se ne počutim kot ujetnik svojega telesa, svojega življenja. Lažje razumem druge ljudi, njihova dejanja, reakcije. Jih lažje sprejemam, hkrati manj močno vplivajo name. Ne jemljem jih tak osebno. Zdi se mi da zares stojim na svojih nogah, sama, stabilno tudi v vsej nestabilnosti sveta okrog mene, dogodkov, katerih del sem.

Čutim, da se počasi, postopoma, malo po malo osvobajam oklepov preteklosti, oklepov prednikov in potlačenih čustev ter travm. Učim se živeti svoje življenje, dihati s polnimi pljuči in svobodno odleteti v svet, ki ga sproti kreiram.

Resnično sem hvaležna za vso znanje, za Aleša in za “sošolce” s katerimi smo skoraj vsak dan v stikih, se pogovarjamo, razmišljamo in se podpiramo. AEQ skupnost je kot neka sekta, ki se bori za dvig kvalitete človeškega življenja.

Lana Bauman, Učiteljica AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še: