Dojela sem, da če v določeno področje ne vlagaš dovolj pozornosti ne moreš pričakovati boljših rezultatov in napredka

60-dnevni program dihanja mi je omogočil kar precej novih spoznanj, ki so me bremenila že zelo dolgo, a sem menila, da je to stanje ‘normalno’ in nepopravljivo.

Čutila sem zadnje mesece nek nerazložljiv odpor do izvajanja AEQ dihalnih vaj, čeprav sem jih prej rada izvajala, zato sem vedela, da je prišel na vrsto nov val razodetja in da je dobro da grem na ta program. Skozi vaje sem spoznavala koliko priučene nemoči in strahu sem imela v sebi in temu posledično delovala v življenjskih situacijah. Stoječe vaje, ki sem jih prej že izvajala in so mi bile še kar v redu, so mi bile tokrat, sploh na začetku programa grozne, kot bi bila na prisilnem delu.

Opazila sem veliko nelagodja v telesu, da ne morem stat, temnilo se mi je pred očmi, oblivala me je vročina, slabost, nisem našla v telesu prostora za vdih,… prava nočna mora. S počasnim urejanjem teh stanj sem bila vedno bolj pripravjena ‘videti’ sebe iz drugega zornega kota in prepoznati dejanja, ki mi ne prinašajo željenih rezultatov.

Dojela sem, ne le verbalno ampak tudi telesno, da če v določeno področje ne vlagaš dovolj pozornosti ne moreš pričakovati boljših rezultatov in napredka, če namenjam preveč pozornost okolici, mi jo zmanjka zase, če se ne cenim in spoštujem, ne morem tega pričakovati od drugih,… to je le nekaj lekcij, ki so prodrle v moje globine. Kolikokrat sem že slišala te besede, a sedaj sem jih tudi začutila in doživela in so v meni našle povsem drug pomen.

Na koncu programa se je moje telo pod vso to težo sesulo in sem si po 25 letih dovolila obležati in začutiti vse te bolečine, ki sem si jih pridelala v tem času z ignoriranjem lastnega telesa…

Počasi spreminjam potrebno, imam občutek, da se na novo sestavljam in v sebi čutim vedno večjo moč, zaupanje, vrednost, …
Resnica osvobaja, čeprav je velikokrat lepše ne videti, ne vedeti, ker ni potrebno nič urejati in je vse kao lepše, a na dolgi rok je to nujno potrebno, če želimo zadihati s polnimi pljuči.

Odličen program. Hvaležna sem sebi, da sem zmogla iti skozi ta pekel in tebi, da si mi ta napredek omogočil.

Hvala ti

Lidija Jakljevič

Preberite še: