Karim Al Saleh

Pozdravljeni,

sem Karim, sem učitelj Naprednega gibanja, AEQ metode, AEQ dihanja ter Manualno-kinetične terapije.

Moje življenjske preizkušnje in izkušnje ter poglobljeno raziskovanje gibalnih vzorcev so me pripeljale do zavedanja, kako pomembno in uspešno je celostno ter usmerjeno delo na sebi, za vzpostavitev ravnovesja in zdravja.

Veseli me, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami usmerjam, pomagam in svetujem tudi tebi.

Opravljena izobraževanja in certifikati:

  • Učenec AEQ metode 3 2/6
  • Učitelje AEQ dihanja 2
  • Učitelj Joge
  • Naprednega Gibanja
  • FRCms
  • Manualno-Gibalne terapije
  • Tui-Na masaže

 

Kako poteka individulano delo?

Srečanje poleg dotika, vključuje tudi gibalne tehnike in aktivno manipulacijo sklepov in obskeletnih mišic na področjih, kjer je gibanje omejeno ali onemogočeno, tako se pospeši proces učenja določenih gibov, nad katerimi je oseba zaradi bolečine izgubila nadzor.

  1. Srečanje pričnemo s pogovorom, kjer predstavite svoje težave, življenjski slog, v kakšnem obdobju se trenutno nahajate ali imate akutne bolečine ali poškodbe in kronične bolečine iz preteklosti, koliko spite, kako se prehranjujete…
  2. Srečanje nadaljujemo s predstavitvijo, kako urejamo težave pri posledicah in kako urediti vzroke, da se bolečina ne bi vračala.
  3. Ko ocenimo, kaj je za vas najbolj primerno, začnemo z delom, kjer vas usmerjamo, kako med manualnimi tehnikami dihati in na kaj je dobro biti pozoren, da spremembe tudi sami ozavestite.
  4. S tem lahko tudi sami zaznavate napetosti in jih s pomočjo dotika in vašega izdiha zavestno sproščate.
  5. Srečanje zaključimo z AEQ dihalno vajo ali gibalno nalogo, ki vam jo tudi posredujemo v digitalni obliki, tako da lahko skupaj res naredimo vse potrebno, da odpravite vaše težave.

 

Kot učenec AEQ metode 3. stopnje in AEQ dihanja 2. stopnje, učim osnovne in napredne AEQ vaje ter jih med seboj prepletam.

Poleg izboljševanja občutka za nadzor, urejenosti in učinkovitosti osnovnega dihanja in gibanja, učim nadzorovati delo mišic tudi pri težjih oblikah čutno-gibalne amnezije in močnejših ter dolgotrajnejših kroničnih bolečinah in težavah.

Znanje ter izkušnje mi pomagajo, da lažje prepoznam vzroke in posledice čutno-gibalne amnezije in vpliv na somatske odzive na stres ter poškodbe.

Učim vas, kako spremeniti čutno-gibalne vzorce, ki povzročajo močnejše kronične bolečine ter težje gibalne omejitve. Nudim pomoč vsem z močno zakrčenimi in napetimi mišicami, ki jih tudi z največjo pozornostjo in željo sami ne uspete sprostiti.

Pomagam vam lahko tudi, če imate občutek, da telesa ne čutite dovolj ter, da ga ne znate nadzorovati ali ste od njega odtujeni.

Pomagam vam lahko tudi odpraviti ponavljajoče se poškodbe zaradi obremenitve, prisilne drže pri delu ali velike količine ponavljajočih se gibov pri športu.

Učim vas usklajenega gibanja in pravilnega dihanja ter vam tako pomagam pri izboljšanju rezultatov.

Znam prepoznati somatske dihalne in gibalne vzorce, katerih vzrok so čustvene narave in vas skozi individualno učenje pravilnega dihanja in gibanja usmerjati v

spremembo vedenja ter vam tako olajšati spremembe čustvenih vzorcev in voditi v osebnostno rast.

 

Z mojo pomočjo boste izboljšali nadzor nad mišicami, učinkovitost gibanja in dihanja.

Način učenja: v živo ali preko spleta (ZOOM)

Preberite še:

Koprska ulica 52, Ljubljana, SloveniaMobi: 040 619 559Mail: [email protected]