Program mi je vsekakor dal nove globine, nove dimenzije, naučila sem se veliko novega o sebi

Pozdravljen Aleš

Na programu sem prepoznala kar nekaj novosti v sebi in o sebi.

Pred uvodnim predavanjem sem kar nenadoma ‘zbolela’ bila sem tako zelo slabotna, da ne pomnim kdaj sem se tako slabo počutila, ker se je podzavest tako burno odzvala na spremembe.

Prve tedne sem čutila grozen hlad, mraz, začutila sem kako grozno se počutim, ko me tako zebe, da je to prava groza, tako, da sem po vadbi šla pod vroč tuš, da sem se stabilizirala. Proti koncu pa sem se počasi ogrevala, pri stoječih vajah sem se kar fino zakurila in se včasih kar spotila. Super izkušnja, ker stoje nisem še delala vaj, verjetno nisem zaupala mojim nogam, oz me je bilo strah stati na lastnih nogah.

Ob telesnih spremembah so prišla na dan tudi nova spoznanja, kdo sem, koliko vršim pritisk na sebe, koliko občutka krivde imam v sebi, bolje sem videla tudi mojo okolico, kje in kako dovolim da me ponižujejo, zlorabljajo in sem to nekaterim tudi na glas povedala. Sprva je bil odpor, napad nazaj, čez par dni, ko je druga stran sploh razumela kaj sem povedala, smo se pogovorili in uredili trenutno neskladje. Začutila sem koliko več moči imajo moje besede, ko so podkrepljene s telesnim odzivom, in ko si dovolim povedat tudi negativne stvari in se ne ustrašim in zaprem in se ne dovolim zmest napadalcu.

Zaznam, ko sem šibka in to začutim, si vzamem več časa, da razmislim in čez čas povem kvalitetno nazaj, ker se tisti trenutek ne zmorem zbrat toliko, da bi se lahko dovolj dobro zagovarjala, ampak vklapljam ego, ki ni še usposobljen za kvaliteto. Ugotovila sem, da preveč časa vlagam v urejanje drugih in premalo v urejanje sebe, tako da bom tudi na tem področju počasi spreminjala občutek, da jaz nisem pomembna,…

Opazila sem, koliko imam še možnosti napredka, da sem prej šla kar mimo npr. napete prsne mišice, ki je nisem mogla do konca sprostit, me je jezila pa sem malo pohitela pa je bilo ‘rešeno’ a ne urejeno, sedaj počasi vlagam pozornost v takšne dele sebe in spreminjam, grem v detajle.

Program mi je vsekakor dal nove globine, nove dimenzije, naučila sem se veliko novega o sebi.

Hvala za poučni program!

Lep pozdrav

Preberite še: