Učenje pravilnega dihanja je bil udaren, čustveno sproščujoč program. Začela sem se spreminjati, zavedati sebe, svojega telesa..

Pozdravljen Aleš,

moje ugotovitve, občutki, spoznanja skozi Program učenja AEQ dihanja.

V ta program sem se vključila, ker sem skozi učenje vaj v prejšnjih programih ugotovila, občutila kako zelo sem zakrčena, začela se učiti sproščanja mišic, jih začutiti in se osredotočiti na pravilno izvajanje vaj ter vodenje. Pri tem pa spoznala kako je pomembno pravilno dihanje, kar pa moje ni bilo, skozi nos.

Moje dihanje je bilo plitko, popačeno, uporabljala sem hiperventilacijo, kar ste mi povedal, da je to način dihanja, ki ga izvajam in ponoči večkrat diham skozi usta, kar mi je povzročalo težave.

Ker sta bila prejšnja programa odlična, dobro, strokovno pripravljena in vodena, obogatena z vašim znanjem in izkušnjami na naša vsakodnevna številna vprašanja, nasveti in mojimi ugotovitvami kaj vse potrebujem za svoje zdravje, kje so številni vzroki za moje težave, da si zmanjšam SMA, kako si pomagam, da se povrnem v ravnovesje, si izboljšam čustveno inteligenco.

V začetku programa pri učenju dihanja sem težko pravilno izvajala vaje, sprostila prsni koš, vdihnila vanj, si pomagala z rameni, globoko, polno vdihnila in izdihnila ter sledila metronomu. Kmalu so se začeli pojavljati čudni tesnobni občutki, na dan so prihajala močna čustva iz otroštva, že v učenju prvega modula, pa jok, nespečnost, glavoboli, skratka moje telo se je začelo sproščati, sproščati potlačena čustva v otroštvu in tista, ki sem jih kasneje pridobila. Učenje pravilnega dihanja mi je bil najbolj udaren, čustveno sproščujoč program. Začela sem se spreminjati, zavedati sebe, svojega telesa… Skozi učenje vaj 6-ih modulov sem pridobila znanje dihalnih tehnik, katerih se zdaj še učim in si skozi vaje izboljšujem svoje dihanje.Počasi, počasi napredujem, saj je kakšen dan, ko se telo, podzavest preveč vmeša, oslabi ali onemogoči izvajanje vaj. Sicer pa so težave dolgotrajne.

Vesela sem, da sem vstopila v svet AEQ- ja, si z vami Aleš, z vašim učenjem, znanjem, vodenjem odpravljam, zmanjšujem SMA – kronične težave, katere medicina, ne zna, ne zmore. Zato z vso hvaležnostjo in zanimanjem nadaljujem v novem programu.

Bravo Aleš, ste pravi strokovnjak. Hvala za vse nasvete in odgovore. Uspeva mi, sem na pravi poti in tudi hčerka.

Marija

Preberite še: