Mnenje o AEQ metodi® 3. stopnje, Žiga Božič Žagar

Tako kot se pri Aikidu učijo prvih pet let samo “plesati” in spoznavati gibanje, predenj se začnejo učiti dejansko samoobrambo, se tudi pri izobraževanju za učitelja AEQ metode®, najprej 2 leti skozi prvo in drugo stopnjo učimo predvsem teoretičnega znanja, AEQ modela razmišljanja, kako učiti posamezne vaje predvsem z govorom. Hkrati vedno bolj spoznavate in čutite tudi sebe, kar je izjemno pomembno za učenje 3. stopnje.

Na 1. modulu za učitelja 3. stopnje se začnemo učiti bolj praktičnega znanja in sicer kako izvajati in učiti prva dva protokola aktivne terapije. Sam modul je odlično zastavljen; Aktivno terapijo najprej vidite in se učite z opazovanjem Mojstra AEQ gospoda Ernsta, potem nekdo od sošolcev izvaja terapijo na vas, nato se vi učite izvajati na drugem sošolcu in na koncu še gledate kako tretji sošolec izvaja terapijo. Tako pokrijete 3 aspekte sprejemanja in dojemanja občutkov in informacij: skozi oči in sluh, skozi občutke iz membrane (vaše in terapevtove) skozi dejansko praktično izvedbo. Vse skupaj se še nadgradi z neprestanimi povratnimi informacijami s strani sošolcev in učitelja.

V sedmih kar intenzivnih dnevih počasi pridobivate nove informacije, ki so ravno prav dozirane, kot da bi se prvič učili AEQ vajo®. Seveda je potrebno, kakor pri 1. in 2. stopnji, znanje utrditi skozi prakso in ustvarjanje svojih izkušenj.

Aktivna terapija zelo poveča učinkovitost dojemanja gibov in zmanjšanje mišičnega tonusa stranki. Z novo pridobljenim znanjem lahko ljudem pomagam veliko učinkoviteje in kvalitetnejše.

Izjemno sem hvaležen, da sem del AEQ metode in da imam izjemnega učitelja g. Aleša Ernsta.

Žiga Božič Žagar, učenec 3. stopnje AEQ metode® 1/5 in učitelj AEQ metode® 2.stopnje

Preberite še:

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA