Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Žiga Božič Žagar

AEQ metoda je zame metoda, ki mi je rešila športno kariero, z znanjem AEQ klinične somatike™. imam večjo kontrolo nad svojim telesom, spremenila mi je način razmišljanja in veliko lažje rešujem probleme, kateri so prej bili videni kot veliki, sedaj pa jih rešujem lahkotno in nadzorovano brez stresa. Odlično se počutim, ker znam za večino svojih bolečin poskrbeti sam odpravljati vzroke zanje in bolje razumem kaj se dogaja v mojem telesu.

AEQ metodo sem se učil na tri načine: Individualno, na delavnicah in seminarju za učitelja AEQ somatskih gibov 1. stopnje. Vsi trije načini so name delovali pozitivno. Tako sem na primer pri individualni terapiji spoznal vaje in preko terapije in pogovora z Alešem začel doživljati prve spremembe v mišljenju, občutenju in predvsem odpravljanju bolečin. Ker mi je AEQ metoda zelo zanimiva, sem se odločil povečati znanje na 4 urni delavnici, kjer sem sprva mislil, da že vse vem, vendar sem zopet pridobil nova spoznanja o lahkotnosti gibov in daljšanju mišic, ki so mi vsak dan naredili še boljši.

Na Seminarju za učitelja AEQ somatskih gibov 1. stopnje pa sem vso že dobljeno znanje nadgradil še z večjim razumevanjem, da se je potrebno vaje učiti in preko domišljije iskati najenostavnejši način za izvedbo giba, poleg tega pa sem se naučil to znanje prenašati na druge, kar mi je v največje veselje.

Seminar je potekal 5 dni. Prvi trije dnevi so obsegali teoretičen del, ki je bil po mojem mnenju zelo kvaliteten, razumljiv in uporaben. Na drugem delu seminarja smo izvajali praktičen del. Svoje znanje smo preskušali na drugih, hkrati pa dobivali povratne informacije o kvaliteti učenja drugih. Mislim, da je ta praktičen del smisel celega seminarja, kjer sem spoznal kako pomembna je komunikacija in izbira besed učitelja, po drugi strani pa sem doumel, kako je pravilna in urejena komunikacija pomembna in podcenjena v vsakdanjem življenju.. Po mojem mnenju je celotna AEQ metoda v smislu vloženo/dobljeno ne glede ali je to individualna terapija, štiri ali osem urna delavnica, kot tudi seminar, v razmerju 1 proti neskončno, ker pridobiš znanje, ki ga imaš za celo življenje.

Znanje o AEQ metodi je zame najbolj kvalitetno in uporabno znanje, ki sem ga pridobil v svojem življenju.

Žiga Božič Žagar, Brežice, učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še:

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA