Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Petra Šmid Seljak

Človek je kompleksno bitje, ki zahteva celosten terapevtski pristop; le-tega gradim z uporabo različnih metod in tehnik. Samo če sledim temu vodilu, se lahko poleg telesa dotaknem globin posameznika, posežem globlje, v njegovo bit.

V življenju me stvari običajno najdejo same. Vedno ob pravem času. Tako me je našla tudi AEQ metoda.

Prepričala me je s svojo preprostostjo, lahkotnostjo in izjemno učinkovitostjo. Omogoča mi, da je moj gib med izvajanjem vaj zavesten, lahkoten in uglašen, moja pozornost je usmerjena v telo. Občutenje telesa med izvedbo vaj, prepoznavanje mišic, ki se podaljšajo med tem, ko se druge krajšajo, mi odpira prostor za prepoznavanje vzorcev obnašanja in čutenja sebe.

AEQ metoda mi omogoča, da sem med izvajanjem vaj prisotna v danem trenutku, usmerjena le v gibanje. Je pot k doživljanju sedanjega trenutka. Je aktivna meditacija, preko katere sočasno odkrivam tudi vzroke zavozlanosti in nepretočnosti v svojem telesu.

Poznavanje AEQ somatskih vaj toplo priporočam vsem, ki iščejo pot iz ujetosti v fizične bolečine telesa ali pri tem kot terapevti pomagajo drugim. Metoda obeta transformacijo posameznika v zavestno bitje, ki si v življenju samo utira svoje poti, zase izbira prave odločitve in rešitve za izboljšanje kvalitete življenja.

Hvala in vse pohvale Aleš tebi za profesionalno ter hkrati prijetno in igrivo izvedbo seminarja.

Petra Šmid Seljak, Vrhnika, učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še: