Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Jasmina Rome Rodić

Svoje življenje že od nekdaj rada raziskujem, ga izboljšujem in nadgrajujem. S pomočjo karmične diagnostike, jyotisha in zvočne terapije Ohmpunctuur sem bila pri tem dolgo uspešna; vse do takrat, ko se mi je pojavila močna bolečina v vratu in ramenih, ki se je sicer že večkrat pojavljala v milejši obliki, tedaj pa me je popolnoma zaustavila za skoraj tri mesece. Iskala sem nerazrešene vzorce, si skušala pomagati z zvokom, masažami, toda nobena tehnika in metoda ni bila prav posebno učinkovita.

In potem sem se po naključju, ki ni naključje, srečala najprej s klinično somatiko, nato pa še s AEQ klinično somatiko Aleša Ernsta. Po aktivnih terapijah in izvajanju vaj doma sem se počutila bistveno bolje, bolečine in druge spremljajoče nevšečnosti so izginile. Prebirala sem Aleševe članke in vse bolj dojemala bistvo AEQ klinične somatike. Vse dobljene pozitivne izkušnje, logičnost, jasnost ter urejenost metode so me navdušile in so postale smerokaz moje nadaljnje poti. Odločila sem se za izobraževanje za učitelja somatskih gibov po AEQ metodi.

Izobraževanje sem z navdušenjem pričakovala. Proučevala sem skripto, ki smo jo dobili pred seminarjem in se poglabljala v vaje, v katerih sem vse bolj uživala, saj sem vse bolj čutila telo, se ponovno naučila sproščati oziroma daljšati mišice, ki so bile prej ves čas napete.

Izobraževanje, ki je potekalo v dveh delih, je bilo zelo kvalitetno, poučno, s teorijo, ki ji je predavatelj dodal svoje zanimive izkušnje in prakso, ko smo sodelujoči vaje izvajali, jih vodili ali pa smo bili opazovalci. Po vsaki »akciji« je sledila izmenjava vtisov, pogovor. Navdušilo pa me je tudi to, da je bilo vse v istem duhu: urejeno, uravnoteženo in učinkovito.

Zavedam se, da sem šele zakorakala na to pot in da je pred mano še veliko učenja, izpopolnjevanja, iskanja, raziskovanja, oziroma da se to ne sme nikoli končati. In tega se veselim, prav tako kot tudi tega, da bom to vitalno znanje lahko prenašala na druge ljudi in jim omogočila, da si bodo lahko sami zagotovili kakovostnejše, bolj zdravo in polno življenje.

Jasmina Rome Rodić, Zagorje, učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še: