Mnenje o AEQ metodi® Tadej Paščinski, Kranj

Ime mi je Tadej in sem alpski smučar.

Moja športna pot je potekala brez bolečin do lanskega februarja, ko me je na treningu veleslaloma grozno začel boleti hrbet. Bolečina je trajala in je po obisku terapevta nekoliko popustila, vendar me je na prvem treningu po dvotedenskem premoru zopet stisnilo na istem mestu, zato sem moral predčasno zaključiti sezono.

Odločil sem se, da poškodbo do konca saniram, s treningi pa začnem, ko ne bom imel več bolečin. Obiskal sem veliko terapevtov, vendar mi nobeden ni znal sto procentno pomagati. Potem mi je moj kondicijski trener Severin Lipovšek predstavil  klinično somatiko in priporočal obisk pri Alešu. Ko sem prišel na terapijo sva se z Alešem sprva dolgo časa pogovarjala, s pomočjo primerov iz vsakdanjega življenja mi je razložil kaj sploh je AEQ klinična somatika in AEQ metoda®  in kakšen je njen smisel.

Po razlagi me je Aleš začel učiti AEQ vaje® in mi pomagal pri pravilni izvedbi. Vaje so bile čisto nasprotje tega kar sem bil vajen pri treningih in načinu sodobnega življenja. Kasneje sem k Alešu hodil skoraj vsak mesec, doma sem redno izvajal poleg treningov tudi AEQ vaje®. Skozi čas sem občutil velik napredek v mojem gibanju, bilo je bolj lahkotno in povezano, bolečine v hrbtu pa so izginile.

Po vsakem obisku pri Alešu sem drugače gledal na svet. Začel sem razumeti, kaj pomeni in kaj nam sporoča bolečina. Bil sem vedno hitrejši, močnejši in bolj zanesljiv. Letošnjo sezono sem preživel brez kakršnih koli bolečin in rezultati so bili dobri. Še vedno redno delam vaje in stalno napredujem. S pomočjo AEQ metode® se je spremenilo mišljenje moje celotne družine in to ne samo na področju športa.

Vesel sem, da me je življenje pripeljalo do Aleša in AEQ metode®.

Tadej Paščinski, Kranj

Preberite še: