Mnenje o AEQ metodi, Štefan Hadalin

Sam sem imel že dlje časa nadležne težave s hrbtom, ki so mi vedno znova po napornejših fizičnih treningih tako v poletnih kot zimskih mesecih povzročale nemalo težav.

Bolečine, ki sem jih čutil so vplivale na moje počutje, mi omejevale potek treninga in me v sezoni 16/17 prikrajšale za slab mesec sezone. Poleg bolečin v hrbtu, sem imel zaradi utrujenosti in preobremenjenosti tudi težave s spancem in nespečnostjo. Nisem uspel razbrati in ugotoviti, zakaj toliko težav in od kod vse to prihaja. Sicer sem vedel, da je utrujenost po vseh količinah treninga in obveznosti, ter stresa, ki ga to prinese normalna, vendar pa se te utrujenosti nisem mogel znebiti tudi s popolnim počitkom.

Odločil sem se nekaj spremeniti in zgoraj naštetim težavam narediti konec oz. jih omejiti do te mere, da me to ne bo oviralo pri mojem vsakdanjem urniku. Z AEQ metodo® sem prišel v stik pri Alešu Ernstu na aktivni terapiji, iskal sem rešitev za zgoraj naštete probleme. S primerno razlago, učenjem in izvajanjem vaj pod njegovim nadzorom sem dojel bistvo in začutil prve spremembe v telesu.

Prav z AEQ metodo® sem si uspel približati razumevanje zakaj se mi vse to dogaja in kako določene stvari izboljšati in se jih naučiti narediti drugače. Seveda, tako kot druge stvari tudi to učenje ni lahko in je zato potrebno vložiti določeno količino časa in pozornosti. Učenje skozi AEQ vaje® me vodi do tega, da vse bolje razumem svoje telo in se znam ustaviti brez slabe vesti takrat, ko je nivo pozornosti na treningih nižji in posledično nižje zavedanje telesa in gibov. S pomočjo AEQ vaj se sproščam po treningih in daljših napornih dnevih. Izboljšujem si kvaliteto počitka in spanca in vedno bolj čutim in razumem svoje telo. Še vedno sem v procesu razumevanja in učenja, vendar si s pomočjo vaj in razumevanja AEQ metode® odpiram svoja nova razumevanja do občutkov in dogodkov, ki se mi dogajajo in s to pomočjo odpravljam morebitne anomalije v telesu in čutenju.

Štefan Hadalin, alpski smučar, Stara Vrhnika

Preberite še: