Mnenje o AEQ metodi, Nejc Hodnik

The chief function of the body is to carry the brain around. [Thomas A. Edison]
Dober pregovor Edisona, moč katerega vedno bol opažam v življenju.
V naših možganih so naše misli, zavestne in podzavestne, ki vplivajo na naša dejanja in posledično tudi zdravje. Zanimivo, da večino naših dejanj, odločitev in tudi zdravja je povezano z našo podzavestjo, česar se večinoma bolj slabo zavedamo.
Podzavest vpliva na nas preko našega telesa, zavestno morda vemo da nam nekaj ne paše ali se ne strinjamo, če to ignoriramo oz potlačimo se nabere v pozdavesti, kjer pa seveda nebo ostalo saj nismo akumolator ki bi shranjeval energijo kaj šele slabo oz. odvečno. Zaradi česar nam pošilja signale preko telesa, da nekaj ni vredu in posledično dobimo “nepojasnjene” bolečine v križu, glavi, trebuhu… Na srečo to lahko nadziramo in popravljamo z vajami, dihanjem in razumevanjem sebe in ostalih. Da lažje zastopite o čem govorim…
Se morda spomnete situacije ko vam je oseba rekla nekaj kar vas je razjezilo, v vas se je nabrala energija, jeza čutili ste napetost potem pa, ker se niste odzvali in predali pripravljeno energijo za odziv ste jo obdržali v sebi… Kam je ta napetost šla? Verjetno se je nekje nabrala…? In ker se to ponavlja in ponavlja se napetost veča in veča in naenkrat pridejo bolečine… To je samo eden od primerov, ki se lahko dogaja doma, v službi, na tekmi, s prijatelji itd.
Že nekaj časa spoznavam AEQ, s prva z Blažem nato pa sem nadaljeval s terapijami pri Alešu Ernstu. Z Aleševo razlago ter s pomočjo AEQ tehnik veliko bolje zastopim moje telo, misli itd. Postal sem bol sproščen, samozavesten in lažje rešujem težave. Zaradi boljšega razumevanja telesa se mi je tudi izboljšala regeneracija zaradi česar sem sedaj še manj utrujen in uspem narediti še bolj kvalitetne treninge!

Preberite še: