Mnenje o AEQ metodi® Klara Ljubi, Novo mesto

Zdravo Aleš, z veseljem povem, da sem super.

Uživam zaslužene počitnice, potem ko sem prejšnji teden zaključila z izpiti. Ravno se vračam z izleta v Budimpešti in Bratislavi. V nekaj dneh sem prehodila več kot 60km (telefon mi v ozadju avtomatsko meri dnevno aktivnost, kar sem izvedela kasneje, je pa zanimivo za pogledati), pri čemer praktično ne vem več, da sem bila na operaciji.

Že pred kratkim sem želela poslati ta mail, ampak sem potem pozabila. En dan sem šla teči in sem v kolenu začutila neprijeten občutek, ne bi rekla bolečino, ampak verjetno bi morala takrat prenehati s tekom. Potem sem pomislila, da moram bolj uporabljati znanje klinične somatike, ki ga sedaj imam. Verjetno nisem bila popolnoma pri stvari in sem samo tekla ne pa tudi čutila in vodila kako tečem. Ko sem se tega zavedela, sem tisti dan brez težav pretekla še veliko. Če se ne motim, celo rekordno dolžino kilometrov. Nisem pretiravala, ker se učim, da tega ne smem. Bila sem nadvse presenečena, kakšen vpliv ima vse skupaj. Saj sem verjela v to, da mi bo pomagalo, ampak, šele ko sam začenjaš dojemati rezultate, dobiš pravi občutek glede doseženega. Nekaj so izkušnje drugih pozitivnih primerov, drugo pa, ko greš sam čez to. Moram se Vam še enkrat zahvaliti za to, kar ste naredili zame. Prepričana sem, da bi sicer danes se vedno tekla z bolečino in preko svojega telesa in zmožnosti oz. mogoče sploh ne bi tekla, če ne bi spoznala klinične somatike. Hvala!

Začela sem opažati tudi spremembe na vsakodnevnem vedenju. Sem precej bolj sproščena in znam bolje razporediti dnevne aktivnosti. Vem, da me tukaj in s samo osebnostjo čaka se dosti ‘dela’, ampak glavno, da se premikam v pravi smeri.

Skrbi me samo še to, kako bom klinično somatiko uporabljala na težjih treningih. V takem primeru ti je po navadi že sam trening dovolj težak, tako da se bolj trudiš priti do cilja in manj razmišljati o tem, kakšna bo tehnika teka, občutek in gibanje. Vem pa, da, bo z učenjem in napredkom izvedla tudi to.

Se že veselim novih izzivov!

Preberite še: