Mnenje o AEQ metodi® Marko Fržop, Vodice, Hrvaška

Aleša poznam od leta 1998, ko sem pri njem v Brežicah kupil svoje prvo “drago” kolo, in od takrat sem bil že ničkolikokrat v njegovi trgovini in kupil ne vem koliko koles in opreme.

Med enim teh obiskov pred nekaj leti smo se dotaknili tudi teme treninga, težav, bolečin. Takrat mi je Aleš razložil s čim se ukvarja in me povabil, da se oglasim pri njem. Ni mi bilo ravno enostavno priti do njega samo zaradi enega tretmaja, kajti živim približno 350 km stran od Brežic.

Ko sem se naslednjič odpravljal v Zagreb sem poklical Aleša in se dogovoril za termin. Vstopil sem v čisto drug svet. Podstrešje je v celoti spremenjeno v dvorano za take tretmaje in kar takoj sva začela z učenjem. Že po prvem tretmaju sem občutil veliko olajšanje, a najpomembneje je, da sem začel nase gledati drugače. Potreboval bi več tretmajev, a mi je oddaljenost to preprečevala. Kljub temu sem doma še naprej vadil in s tem imel pod nadzorom vsaj težave na desni strani hrbta.

Po tem, ko sem marca lani prevozil Cape Epic, se nikakor nisem mogel vrniti na 100%, kljub dejstvu, da se je sezona tekmovanj že začela in jaz nisem želel izpustiti niti ene dirke. Bil sem vse manj učinkovit, vse bolj trd in nervozen; takrat sem se odločil, da grem k Alešu na nekaj tretmajev.

Vzel sem si počitek od kolesa in šel k Alešu v Brežice na 4 tretmaje. Rezultat je bil milo rečeno presenetljiv. Vsa bolečina je izginila, v avtu sem začel sedeti drugače, pogled na življenje se je začel spreminjati, začel sem zaznavati, kdaj delam kaj narobe in neučinkovito, da niti ne omenim kolesarjenja.

Že po 20 dnevih sem se 100% vrnil k treniranju, drugače sem sedel in vrtel pedala, precej bolje sem se spuščal, najpomembneje pa je, da sem z večjim nadzorom mišic povečal moč za 10%.

Že dlje časa delam s Power metrom, poznam se zelo dobro, ampak rezultati so bili impresivni.

Somatske gibe delam vsak dan, srečen sem in sproščen. Če imam za sabo naporen dan v službi ali na treningu, potem pred spanjem delam vaje; že po 20 minutah vaj se sprostim in potem spim veliko mirneje kot prej.

Regeneracija po treningu je zdaj dvakrat boljša, od začetka tretmajev še nisem bil prehlajen, če pa že imam bolečine, jih hitro odpravim.

V glavnem, drug človek sem, zahvaljujoč Klinični Somatiki in Alešu!

Hvala za vse! Končno uživam v vsakem gibu, ki ga naredim!

Marko Fržop, Vodice, Hrvaška

Preberite še: