Mnenje o AEQ metodi® Jelena Gracin, Hvar

Po šestih letih v triatlonu me je trdovratna poškodba ilitobialne (črevnično-golenične) vezi prisilila, da sem se začela ukvarjati s kolesarjenjem. Vendar se je poškodba vedno znova javljala tudi pri kolesarjenju. Nobena terapija ali raztezanje nista pomagala.

Tudi ko sem se prenehala aktivno ukvarjati s športom poškodba ni izzvenela, še vedno se je pojavila ob drugih težavah na levi strani telesa.  Brez večjih pričakovanj sem se oglasila pri Alešu, ki sem ga poznala le kot lastnika kolesarske trgovine, kamor smo hodili po opremo, ko še ni bilo interneta in e-baya. Aleš mi je potrpežljivo in s pozitivnim odnosom razložil vzroke poškodbe in mi povedal, kako se to lahko brez težav reši. Takrat se mi je to zdelo kot znanstvena fantastika. Ideja, da bom še kdaj tekla brez bolečin, se mi je zdela neuresničljiva. A Alešev pozitivni odnos mi je dajal upanje.

V naslednjih nekaj tretmajih sem se naučila skozi nadzorovan gib ozavestiti napetost v telesu, ob tem pa tudi takšna stanja in situacije v življenju. Začela sem se zavedati, koliko stvari v življenju počnem nezavedno in iz navade. Z vajami je bolečina izginila, hkrati pa sem odkrila, kateri vzorci so sploh povzročili bolečino, in to je najpomembnejše. Zdaj lahko rečem, da je največja prednost klinične somatike ne »samo«sanacija poškodbe (o čemer sem sanjala), temveč tudi sprememba mojega pogleda na življenje in nadzor nad lastnim življenjem. Najlepša hvala Alešu za veliko potrpežljivosti pri razlagi in demonstraciji vaj, ter za toplino in skrb, ki ju čutim od prvega mejla pa vse do danes, ko še vedno pogosto vpraša, kako sem. Vem, kako nehvaležno je drugim priporočati tretmaje ali terapije, vendar ko sem odkrila, kako nenavadno enostaven način bujenja telesa in zavesti je klinična somatika, izkoristim vsako priložnost, da o njej povem vsakomur, ki ga imam rada, seveda v želji, da se sam odloči z njeno pomočjo spremeniti svoje življenje na bolje. Jelena Gracin

Nakon šest godina u triatlonu, uporna ozljeda iliotibijalne vrpce natjerala me da se prebacim u biciklizam. No, i ondje se često javljala, a ni terapije ni ikakva istezanja nisu pomagali kad bi se upala javila. I nakon prestanka aktivnog bavljenja sportom, bol se i dalje javljala uz razne druge probleme na lijevoj strani tijela. Bez puno očekivanja, javila sam se Alešu, kojeg sam se sjećala tek kao vlasnika biciklističkog dućana u koji smo dolazili po opremu u doba kad nije bilo internet trgovina i e-baya. Aleš je mi je s puno strpljenja i pozitivnim stavom objasnio uzroke ozljede i poručio mi kako se to može bez problema riješiti. To mi je tada zvučalo kao znanstvena fantastika. Ideja da ću moći trčati bez bolova činila mi se neostvarivom.

Ipak, njegov pozitivan stav ulio mi je nadu.  Kroz sljedećih par tretmana, naučila sam kroz kontrolirani pokret osvijestiti napetost u tijelu, ali i osvijestiti takva stanja i situacije u životu. Postala sam odjednom svjesna koliko toga u životu radim nesvjesno i iz navike, te kako ponavljajući obrasci rezultiraju uvijek istim, negativnim posljedicama. Kroz vježbe, bol je nestala, a što je još važnije, otkrila sam koji uzroci su do nje doveli.  Nakon svega, mogu reći da najveća dobrobit kliničke somatike koju sam osjetila nije bila “samo” rješenje ozljede ( o čemu sam sanjala ), već i promjena mog pogleda i kontrole vlastitog života.

Veliko hvala Alešu na ogromnom strpljenju u objašnjavanju i pokazivanju vježbi, te toplini i brizi koja se osjetila od prvog maila pa do dan danas kad često pita kako sam.

Znam koliko je nezahvalno drugima preporučivati tretmane ili terapije, ali otkrivši kako je klinička somatika neobično jednostavan način buđenja tijela i svijesti, koristim priliku da govorim o njoj svima do kojih mi je stalo, u želji da će sami odlučiti napraviti malu, a veliku promjenu svog života – nabolje.

Jelena Gracin, Hvar

Preberite še:

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA