Mnenje o AEQ metodi® Bruno Božič

Sem Bruno Božič in treniram alpsko smučanje. Moja športna pot je do junija lani potekala brez težav in me pripeljala do vrhunskih uspehov. A, ko sem prestopil k višji skupini, kjer suhi treningi potekajo težje, ogromno je teka in skakanja, me je začel boleti kolk. Skozi vsak trening me je bolel močneje. Težavo smo poizkusili odpraviti z obiski pri fizioterapevtu, ki mi je lahko pomagal le kratkoročno. Bolečina je postajala neznosna, zato smo se odločili za pregled pri zdravniku.

Postavili so mi diagnozo imenovano Pertesova bolezen, kjer okrevanje traja od 2 do 4 let. Med tem časom pa hodiš z berglami in za povrhu občutek v kolku nikoli več ni enak. Začeli smo iskati druga mnenja in prijatelj mi je svetoval, naj obiščem Aleša, saj je njemu že pomagal.

Ob prvem obisku mi je Aleš razložil verjetni razlog za bolečino v kolku (zlom roke leto prej) in vpliv te poškodbe na povečan pritisk v medenici. Pojasnil mi je pomen AEQ Klinične Somatike za potrebne spremembe, na popolnoma razumljiv način, s primeri iz vsakdanjega življenja. Izvedba vaj je bila čisto nasprotje mojega delovanja med treningi.

Doma sem redno in vedno bolje izvajal na aktivnih terapijah naučene AEQ somatske vaje in pri naslednjih pregledih pri zdravniku nihče ni mogel verjeti, kako se poškodba hitro izboljšuje. V naslednjih obiskih pri Alešu sem občutil velik napredek v gibanju in lahkotnosti premikanja telesa, bolečina v kolku je izginila.

Poškodbe v slabem letu še nisem popolnoma saniral , a vem, da bom tudi s pomočjo Aleša in AEQ Klinične Somatike, kmalu spet na smučeh. Vesel sem, da me je življenje pripeljalo do Aleša in AEQ Klinične Somatike že v rani mladosti, saj bom zaradi te izkušnje in dojetega znanja vse življenje stvari delal veliko bolj po občutku in drugače prisluhnil bolečini.

Preberite še: