Mnenje o AEQ metodi® Aljoša Krivec, Maribor

Pozdravljen Aleš. Dobro sem, hvala! Opažam napredek, vendar odvisno od tega kaj počnem..

Prejšnji teden, ko je zapadel sneg sem ga želel čimbolj izkoristiti. Nasnegu sem čutil napredek oziroma mehkobo, prav tako sem se s somatskimi vajami kasneje dobro sprostil in tudi čutil napredek. Po treh dneh takšnega tempa pa sem že potreboval več somatskih vaj, da sem se lahko sprostil, napredka pa je bilo bistveno manj, občutil sem samo dobro sproščanje, brez opaznega napredka pri vajah. Po dobrem tednu pa sem imel vedno več bolečin v hrbtu, katere sem z pravilnimi vajami prav tako odpravil, vendar so se naslednje dni redno vračale. Tudi somatske vaje mi niso bila več v takšno pomoč, oziroma jih nisem dobro občutil saj je celo telo od preveč napora postalo trdo in utrujeno.. Po dveh dneh pavze sem ponovno začel z somatskimi vajami in občutek je spet bil pravi, kar me je izredno razveselilo!

Opažam, da kadar sem ogromno aktiven in kadar nekaj dni bordam, napredka pri vajah več ne zaznam, zaznam le dobro sprostitev, kadar pa postane telo utrujeno pa začnem tudi ta občutek zgubljat. Kadar pa nisem tako zelo aktiven in telesa ne preobremenjujem pa začnem opažat napredek pri vajah, vendar moram tudi vaditi da nisem trmast temveč vztrajen!

V zadnjih dveh tednih me je želja po bordanju in aktivnosti prevzela in sem občutil, da sem pri somatskih vajah rahlo nazadoval, ampak sem se nato spet vrnil. Moram biti pazljiv in vztrajen ter delati na pravilnem razmerju izvajanja aktivnosti in somatike!

Mi pa klinična somatika vedno bolj pomaga pri opažanju, kdaj imam dovolj in kdaj se ustavit. To mi gre sicer bolje pri ostalih aktivnostih, kot pri bordanju, tam me želja mnogokrat še premaga, ampak že z opažanjem in zavedanjem tega napredujem!

Trenutno sem v US na prvi tekmi za svetovni pokal! Telo se počuti odlično, treningov zaradi sedaj sanirane poškodbe in posledično slabe sezone, sicer nisem imel dovolj, vendar sem zaradi telesnega počutja kljub temu zelo samozavesten!

Hvala! Lep pozdrav!!

Preberite še:

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA