Karmen Kovač, učiteljica AEQ metode 2. stopnje – Kaj je SMA (za 2.stopnjo)

SMA (za 2.stopnjo)

Moje mnenje SMA je v uradni medicini in formacijo zelo zaželeno stanje.

Ne zavedamo se, da imamo SMA vse dokler se nam ne pojavi nenadna bolečina in če nimamo znanja iz AEQ metode se zaradi neinformiranosti ne zavedamo kaj nam telo z bolečino sporoča.

Moje razumevanje po 1.stopnji in zdaj po 2.stopnji je občutna razlika. Po 1.stopnji mi je bilo jasno, da je SMA sklop napetih mišic v telesu, ki se jih več zavestno ne zavedamo.

Danes pa na SMA gledam in jo dojemam veliko globlje. Je obramba našega telesa na naš ne usklajen um.

Naše telo deluje po fizikalnih zakonih um pa po kvantih. Telo potrebuje določeno energijo, da se premakne iz ene točke na drugo, uma pa se lahko brezglavo premika iz preteklosti v prihodnost, iz enega konca sveta na drugega.

Um in telo bi lahko primerjali z dvema urami ena v telesu ena v umu. Pravilneje bi bilo, da bi uri delovali usklajeno tako bi bil SMA minimalen.

Problem nastane, ker zaradi viška energije-hrane v naši moderni dobi ima naš um uro nastavljeno veliko hitreje, kot naše telo, ki pa je danes podobno kot je bilo pri ljudeh, ki so živeli pred stotimi leti. Kjer so ljudje zaradi pomanjkanja energije-hrane rabili poslušati svoje telo in so imeli nevromuskulatorni sistem veliko bolj razvit.

Da danes pa ljudje postajajo avtomatizirani poslušajo um in ga uporabljajo za doseganje zastavljenih ciljev. Telo se zakriči, da to lahko zdrži. Po večini živimo v pomanjkanju časa, ker pa imamo obilico energije in živimo v urejenem okolju naše telo nima potrebe, da bi razvijal nevromuskulatorni sistem do meje, kjer bi se um in telo uskladila. To nam omogoča življenje v urejenem okolju voskom energije, da um tekmuje z telesom. Telo se na prehitro um odzove z za krčenjem mišic, da bi preprečilo pretiravanje uma. Lahko pa je tudi obratno, da um zakriči membrano in tako omeji vpliv telesa na um in tako živim v ne realnem odnosu do okolice. Naše telo je se naprej izpostavljeno stresnim situacijam in različnim nezaželeni dogodkom, dražljajem in tako um sili telo da vlaga se več energije v zakrčenost in tako izgubljamo zavestni nadzor nad večjim sklopom mišic v telesu in z našimi mišicami začne upravljati podzavest.

To so predvsem mišice osrednjega dela telesa, ledveni predel( posledice so bolečine v križu, išias, hernija…) zakrčene mišice v vratu, ramenih, mišice med medenico in prsnim košem…. Podzavestno zakrčene mišice nam jemljejo ogromno življenjske energije.

Telo na SMA začne opozarjati z bolečino in ve če nimamo znanja o AEQ metodi in ne vemo kaj bolečina pomeni. Se po navadi obrnemo na uradno medicino, ki nam ponudi začasno rešitev tablete, elekcije, kreme, fizioterapijo, operacije… Zdravijo in odpravljajo samo nastale simptome in me vzroke zakaj je do teh stanj prišlo. SMA pa se še povečuje in gre globlje….

 

Vse pogosteje se SMA razvije že v otroštvu. Razlog za otrokov SMA so starši predvsem mama. Ko ima starš med umom in telesom veliko razliko, je otrok primoran za preživetje in ohranjanja stika z staršem tudi sam zakrčiti membrano. Ko otrok to večkrat ponovi na primer zadrži jok, izražanje jeze oziroma čustvene reakcije, ki so nezaželene pri staršu, ki nima dovolj visoko razvite čustvene zrelosti. Se otrok na to navadi in zategnjenost postaja kronična.

Otrok ima dve opciji boj ali beg. Katerikoli način izbere ga zaznamuje karakterno in v načinu delovanja v življenju.

Za boj je značilno da se mu poveča energija na zunanjem sloju membrane. Postaja nevrotična osebnost z močno voljo za ji omogoči, da nekaj doseže ampak ko doseže z zaključkom ni zadovoljna. Telo je namreč v oklepu in ne določbo, da bi oseba uživala. Oseba je razdvojena preveč razmišlja in premalo čuti. Pri izvajanju AEQ vaj vaje dela z preveč truda, prehitro brez občutenja…

Ima pa otrok se drugo opcijo to pa je beg, ki pa je meni bolj poznano stanje. Energijo otrok povleče v svojo notranjost, telo zmanjša zmožnost za zaznavanje okolice. Do realnosti razvije shizofren odnos in temu primeren karakter in osebnost. Te ljudi rado zebe, so suhi me glede na količino hrane, ki jo zaužijejo. Energije ima takšna oseba malo videti je odsotna. AEQ vaje izhaja počasi, neopazno z premalo zavedanja akcije in reakcije pri vajah…

To so posledice, ki jih naši otroci kompenzirajo če ima starš SMA.

 

Zavedam se, da sem po prvi stopnji na šolanju  za učitelja.1.stopnjene AEQ metode naredila kar velik korak naprej zdaj po 2.stopnji šolanja za učitelja 2.stopnje AEQ metode pa lahko rečem, da se koraki naprej množijo in ne samo seštevajo…

 

AEQ metoda je res šola za življenje, ki bi jo moral narediti vsak še presno se odloči za partnerja, družino in otroke.

Se pa zavedam, ko sama odpravljam SMA pri sebi in čustveno rastem z tem pomagam mojima otrokoma, da bo njima lažje.

 

Z AEQ Metodo dosežemo uskladitev uma in telesa, da se v telesu vzpostavi homeostaza.

 

Aleš hvala.

 

Lp Karmen

Preberite še: