Mnenje o AEQ metodi® Sanjin Crnković, Rijeka

Kot fitnes trener ki skrbi za pripravo športnikov in rekreativcev vedno težim k novim znanjem in boljšim metodam.

Cilji so vedno isti – zdravje, športni dosežki, izgled ter obdržati celino, da bo vse skupaj zanimivo in da omogočalo ukvarjanje s športom celo življenje.

Vsako sezono preizkusim nekaj novega, sistem ki na tržišču znanja izstopa iz prevelike ponudbe novitet. Letos sem se začel spoznavati z klinično somatiko. V iskanju rešitev za ublažitev poškodb kolena in hrbtenice, kot tudi doseganjem boljših rezultatov na športnih tekmovanjih in crossfitom sem preizkusil veliko metod terapevtov in nasvetov svojih kolegov. In vedno bolj se mi zdi da je ravno klinična somatika tisti manjkajoči člen, ki mi bo omogočil neovirano športno življenje v 40-tih. V treh mesecih učenja klinične somatike in petih aktivnih terapijah sem spoznal veliko novega o sebi, svojem telesu, zmanjšal sem posledice napornih treningov ter ostvaril viden napredek pri rezultatih.

Zgodilo se je tudi ena nepričakovana stvar – začel sem drugače gledati svoje varovance med treningom in jih lahko bolje ter z manj truda pomagam pri boljšem razumevanju njihovih napak in težav pri gibanju. Moje raziskovanje klinične somatike se je šele začelo in ima veliko perspektivo v moje športnem in privatnem življenju.

Preberite še: