Z metodo AEQ se je pričel proces – prepletli so se zavedanje, zaznavanje fizične bolečine, veliki koraki sprememb

Z AEQ metodo® sem se spoznala v septembru 2014. Takrat je moje življenje navzven izgledalo perfektno, a v notranjosti sem čutila tesnobo. Skolioza se je z leti vse bolj odražala v moji drži in prijatelj mi je priporočil obisk pri Alešu.

Dober opazovalec, kot je Aleš Ernst, je ob pogledu na mojo držo zaznal, da moje življenje le ni takšno, kot se zdi in takoj mu je bilo jasno, da sem ovita v siv oblak. Zaznal je, da se vrtim v začaranem krogu mask, ki sem si jih nadela – zakrčeno telo, nenaravna drža, bolečina. V tem sivem oblaku sama nisem bila sposobna definirati, kaj je narobe in sama si nisem mogla pomagati. Potrebovala sem vodstvo na poti iz življenja mask in utvar.

Moja maska: srečno družinsko življenje, obkrožena z ljubečo družino in prijatelji, uspešna v službi, vzgoji otrok, športu, kaj bi lahko bilo narobe?

Detajli, kaj je bilo narobe, danes niso pomembni. Dejstvo je, da sem se dušila, da sem se trgala od duševne bolečine še bolj kot od fizične, kajti zaradi teže duha fizične bolečine nisem zaznala.  Počutila sem se kot žrtev in se tako tudi obnašala. Sem bila res žrtev?

Z metodo AEQ se je pričel proces – prepletli so se zavedanje, zaznavanje fizične bolečine, veliki koraki sprememb. Maska je začela bledeti. Počasi se je z roko v roki izboljševalo psiho-fizično stanje mojega telesa. Ne govorim o dnevih ali mesecih, temveč o letih. Ko to pišem, moja pot ni končana, je pa jasna, razumljiva, obogatena. Imam možnost izbire, sprejemam odgovornost in nisem žrtev okolice. Jasna slika mi daje znanje za sprejemanje odgovornosti za izbrane korake.

Metoda AEQ mi pomeni odprtost do življenja, narave, vesolja. Občutek, ki ga ob zavedanju doživljam, je sreča in je neodvisen od pozitivnih situacij in energij, ki pridejo kot balans negativnim. Vse negativno je moje učenje, pozitivno nagrada za dobro opravljen proces učenja. Sreča ni v doseganju samo pozitivnega, je v razumevanju in sprejemanju obojega.

AEQ metoda me je spremenila v osebo, ki je vsak dan bolj čustveno inteligentna, v osebo, s kratkoročnimi in dolgoročnimi cilji, ki trenira in hrani svoje telo, trenira svoj um toliko, kolikor je sposoben, srce v smeri DATI, SPREJETI, LJUBITI.

Ljudje okoli mene so moji učitelji, so moje zrcalo. Ljudje, ki mi oddajajo negativne vibracije, me učijo, kaj nisem, to sprejemam. Ljudje ki mi oddajajo pozitivne vibracije, me učijo, kaj sem. Ko se vibracije prevesijo v negativno, pomeni, da je čas lekcije. Po sprejeti lekciji lahko vezi spustim in sem svobodna.

AEQ metoda zahteva dolgotrajen razvoj. Ni odgovor na vprašanja, ker ni enkratna, ni kratkotrajna, je metoda, s katero iz dneva v dan živiš, se gradiš in iščeš prave boljše korake, boljše gibe, bolj usklajeno gibanje, življenje.

Z metodo AEQ povezujem ne le lasten um in telo, temveč tudi okolico. Sem zrcalo okolici. Pa je tu ljubezen, tokrat brez maske. Enostavna, očiščena preteklosti, direktna, ki le daje, nič noče v zameno. Ob kateri spiš kot angel, si varen in obenem svoboden, ker ni tvoja sreča odvisna od prisotnosti le-te. Tvoja sreča je odvisna od tega trenutka, tu in sedaj.

Ivana Buble, Čatež ob Savi

Preberite še:

Z AEQ metodo® sem se spoznala v septembru 2014. Takrat je moje življenje navzven izgledalo perfektno, a v notranjosti sem čutila tesnobo. Skolioza se je z leti vse bolj odražala v moji drži in prijatelj mi je priporočil obisk pri Alešu. Dober opazovalec, kot je Aleš Ernst...