Kaj lahko stori učitelj AEQ metode® za vas?

Čas, pozornost, energija

Kaj lahko stori učitelj AEQ metode® za vas?

Vsak človek je popolnoma drugačen. Popolnoma ista stvar bo čisto drugače delovala na vsakem posamezniku.

Učitelj s svojim znanjem, razumevanjem, empatijo in občutenjem pomaga do razumevanja in potem doumevanja dane situacije. Ta je pri vsakomur drugačna. Ko pa človek to, kar razume, poveže z občutki, je pripravljen na spremembo. Najprej na spremembo sedanjega razmišljanja. Šele ta sprememba omogoči učenje, ki je edina možna pot do prave spremembe.

Brez tega, da se ustaviš ali vsaj upočasniš in si vzameš čas, ne gre. Brez vložka časa učenje nikoli ni možno. Samo čas pa ni dovolj, potrebni sta še dve količini, brez katerih učenje ni možno, pozornost in energija. Ko imaš dovolj časa, dovolj pozornosti in zadostno količino energije, se lahko učiš. Za vse tri količine je nujno, da so v pravem ravnovesju, morajo biti v sinergiji.

Edino učenje prinese dolgoročno spremembo, ki nam bo pomagala vzpostaviti homeostazo. Homeostaza omogoča zdravje in je nujna za življenje brez bolečin.

Učitelj je ta, ki olajša in vsaj malo skrajša pot, ki jo je potrebno prehoditi do želenega cilja, biti brez neopredeljenih bolečin in se počutiti dobro.

To pot sprememb ni lahka, je težka. Morali se boste spremeniti! To je nekaj najtežjega za vsakogar. Marjan Ogorevc je dobro povedal – človek raje umre, kot se spremeni.

Morali si boste vzeti čas, vložiti pozornost in vložiti boste morali dovolj energije. In se neprestano učiti. Brez učenja ni možno razmišljati v drugačnih okvirih. Brez drugačnega razmišljanja pa NIKOLI NI spremembe.

Učitelj bo na nek način tudi vaš zaupnik. A zavedajte se, VI ste glavni igralec. Nihče ne bo niti ne more nič narediti namesto vas.

Učitelj vas bo vodil s pravilno postavljenimi vprašanji, vam omogočil razumeti ter več občutenja, da boste poiskali odgovore.

Z dovolj znanja boste spremenili način razmišljanja in s tem omogočili dovolj velike spremembe. Te bodo premaknile staro situacijo v preteklost in prinesle drugačne pristope, ki bodo vrnili sinergijo in homeostazo. To pa brez dviga čutenja telesa ni mogoče.

Zastrašujoče je, da najbolj popoln sistem na tem svetu sploh ne občuti, da ne čuti.

Ves čas pa obstajajo orodja (postopki, načini, metode, vaje), ki olajšajo in pomagajo posamezniku priti do cilja. Tudi ta orodja so podvržena spremembam današnjega časa in se morajo zato stalno spreminjati – kot vse v nas in okoli nas. Učitelj pa je tukaj, da s svojim znanjem, izkušnjami, empatijo in čutenjem pomaga posamezniku izbrati najprimernejše zanj. Tukaj pa ni konca. Za vzdrževanje sinergije in homeostaze v sistemu telo-duša-um bomo te korake cel čas ponavljali. Ko se učenčeva ušesa odprejo, učitelj spregovori.

Napisal James M. Tomazin, učitelj AEQ metode® 2. stopnje

Preberite še:

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA