Napredovanje

Od trenutka, ko se odločite za spremembo, do trenutka, ko spremembo občutite, poteka obdobje napredovanja.

Nihate med starim in novim, četudi veste, razumete in občutite, da vam staro ne ustreza, vas moti ali vam celo škoduje. Kljub temu nihate med tem, kar je bilo, in tem, kakršni bi radi bili ali kar bi radi imeli. Napredovanje je potrebno, če hočemo živeti in ostati živi. Ko stranki pojasnjujem, kako bo težave odpravila z AEQ metodo®, pogosto slišim: »Veliko tega že dolgo vem, a mi do sedaj ni pomagalo.« Vprašam: »Pa to dejansko razumete in dojemate ter se aktivno spopadate z bolečinami in težavami?«

Med vedenjem, kaj je treba storiti, in učenjem, ki poteka tako na uspehih kot na napakah, je velika razlika. Vzeti si moramo čas in se ukvarjati s spremembami; potrebna so zavestna dejanja.

Opazovati moramo misli, besede in dejanja. Naše misli (mišljenje) ustvarjajo naš svet. Vse kar je človek do danes ustvaril, se je vselej prvo porodilo kot misel; sledilo je dejanje in na koncu rezultat. Bodimo pozorni na ta zelo pomembna področja našega bivanja. Zavedajmo se, da način našega razmišljanja ustvarja okoliščine, in ne obratno.

Napredovati je mogoče na veliko načinov. Kaj počnete vsak dan, da bi se v svoji koži počutili bolje? Če se obtožujete ali pričakujete, da se bodo spremenili drugi, ob tem pa se počutite žrtev, vam bo uspelo le kratkoročno.

Se slabo počutite, vas boli ali imate vsega vrh glave?

Razmislite o svojem ravnanju.

Kako doživljate mir v sebi in zunaj sebe?

Je ta mir odraz vašega realnega stanja? Je posledica sproščenega uma in telesa, ali pa je to le želja uma, ki ustvari popačeno sliko povezanosti telesa in duha in ne dojema, da je to le iluzija?

Želite ta mir izkusiti tudi telesno, čeprav vam zaenkrat še ne uspeva?

Razmislite, ali ste pripravljeni ali prisiljeni, da začnete ustvarjati harmonijo in mir v sebi?

Vprašanje, ki si ga postavite, je, ali se resnično želite spremeniti in napredovati?

Se nameravate še naprej pritoževati zaradi vsega, kar vam ni bilo dano?

Si resnično želite ustvariti lepše življenje od tega, ki ga zdaj živite?

Če ste se pripravljeni spremeniti, se lahko.

Če ste pripravljeni vložiti čas in pozornost, lahko ob urejanju uma in telesa svoje življenje spremenite na boljše.

Tega nihče ne more spremeniti namesto vas. Prav tako tega ne morete uresničiti zgolj z voljo, trudom, odločenostjo in trmo, kajti to bo vodilo v še večjo zakrčenost in bolečino. Lahko pa si to omogočite z znanjem, ki ga AEQ metoda® nudi vsakomur, ki se želi spremeniti, a se hkrati zaveda, da je to dolgoročnejši proces učenja.

Uspelo vam bo s pozornostjo, ki jo boste namenili občutenju gibov in nadzoru nad gibanjem, mišljenjem in dejanji. Pomembno je tudi sprejeti dejstvo, da stanje napetosti mišic v telesu pomembno vpliva na način razmišljanja. Brez urjenja občutkov in nadzora nad mišicami in telesom je uspeti veliko težje.

Z učenjem AEQ metode® izboljšujemo občutenje in nadzor, kar spremeni naše gibanje, mišljenje in dejanje. Tako zavestni nadzor in razum vse bolj vodita in določata naša dejanja. Več kot vložimo pozornosti, bolje razumemo življenjsko realnost, razumemo, zakaj in kako smo do tega stanja prišli in posledično lahko učinkoviteje upravljamo s svojim življenjem (Vsak je svoje sreče kovač.).

Pomembno vlogo pri doseganju višje urejenosti ima spoštljiv odnos do področja, kjer želimo napredovati. Spoštovanje je kot učinek kvasa. Kot ta omogoča vzhajanje testa, pravilen odnos do nečesa omogoča, da želeno udejanjimo. Stopamo po poti nastajanja lepega in prijetnega. Spoštovanje vodi v ljubezen do tistega ali do nečesa, ki ga oz. kar spoštujemo. Ljubezen omogoča najčistejšo energijo, ta pa napredek omogoča.

Namenjanje pozornosti pomeni učinkovitost. Tako svoje razmišljanje širimo in dvigujemo urejenost – s tem zmanjšujemo nered in bolečino. Učinke učenja AEQ metode® lahko opazimo tudi skozi spremembe odnosov. Izboljšujemo komunikacijo, vse manj je negativizma, nezaupanja in dvomov. To vodi v dvig samozavedanja in v večanje samozavesti. Pomeni napredek. Vse bolj se zavedamo dejanj, ki nam povzročajo nelagodje, in primerno vodimo sedanjost, da bo naša prihodnost boljša.

Moč je tako v umu kot v telesu!

 

Aleš Ernst, avtor AEQ metode in avtor AEQ dihanja

Preberite še:

Nihate med starim in novim, četudi veste, razumete in občutite, da vam staro ne ustreza, vas moti ali vam celo škoduje. Kljub temu nihate med tem, kar je bilo, in tem kakršni bi radi bili ali kar bi radi imeli. Napredovanje je potrebno, če hočemo živeti in ostati živi.