Aktivna terapija AEQ metode

S pomočjo AEQ metode® odpravimo senzorno-motorno amnezijo in se naučimo zavestno usmerjati telesne gibe; občutke ob gibanju se naučimo zaznavati do meje, ko jih lahko tudi nadzorujemo; razvijamo senzibilnost za čutenje telesa.

Za vse našteto se je kot najbolj učinkovita izkazala aktivna terapija AEQ metode®. Temelji na izkušnji sodelovanja med stranko, ko ta leži na mizi, in terapevtom.

Terapija se začne s pogovorom: terapevt pomaga stranki poiskati najmočnejše podzavestne vzorce. Obenem se dogovarjata o protokolu terapije, ki je odvisen od trenutnega stanja stranke. Terapevt ji pomaga – jo vodi s svojima rokama in kasneje nadzoruje pravilnost gibov. Gibi so počasni, s pomočjo dotika terapevta stranka vedno bolj občuti, kako pomanjkljivo se zaveda gibov in motorike telesa. Namreč razlika med gibom, ki ga človek izvede, in gibom, ki ga je hotel izvesti, je posledica vpliva čutno-gibalne amnezije na t. i. čutno gibalno povratno zanko. Občutek nepopolnega nadzora, ki ga stranka občuti kot cukanje, opozori zavestni del možganov, da usmeri več pozornosti v gib ter pridobi več senzornih informacij ter s tem poveča nadzor in tako gib izboljša. Terapevtov dotik olajša in vodi usmerjanje pozornosti na prava mesta, njegov glas pa omogoča pravilno izvedbo giba ter tako preusmeri čutno gibalni nadzor na pravo pot. Gibe povežemo v gibalni vzorec, ki replicira enega od treh refleksov. Stranka se uči občutiti, poustvariti in nato zapustiti refleks, ko ji ta ni potreben, nadzor nad lastnimi gibi se ji poveča, opušča nezavedne vzorce gibanja. Omogočamo ji, da sama izbere, ali je refleks v določenem trenutku potreben in primeren ali samo stara navada. Sama terapija da stranki bistveno močnejši občutek spremembe. S tem se zaveda, kako močen je vpliv uma na naše počutje in našo sposobnost spreminjanja na videz nespremenljivih navad. Tako lahko stranka dobro občuti in razume vzroke in posledice, zaradi katerih je v trenutnem stanju. Nauči se spreminjati okoliščine, v katerih se znajde, ter si s tem da možnost za drugačen rezultat in drugačno počutje, čeprav ima določeno težavo vrsto let. Če je vzrok za težavo nepravilna mišična napetost, jo lahko hitro spremenimo v pravilno.

Mišica sama nima spomina ter vztrajnosti, je popolni služabnik, poslušno izvaja ukaze, ki prihajajo iz možganov, niti ne razlikuje, ali so ukazi dobri ali ”slabi”. Med aktivno terapijo se stranka nauči dve ali tri somatske vaje, ki poustvarjajo na novo osvojeno znanje ter nato z vsakodnevnem zavestnim ponavljanjem to znanje vtirajo bolj globoko v spomin možganov. S tem utrjujejo nove navade, stare pa potiskajo na obrobje. Vedno težje se vrnemo nazaj na stare navade, pa tudi takoj občutimo, če smo aktivirali star vzorec, kar nam daje zavestno možnost izbire: v njem ostati ali oditi.

Če pomislimo, da se prej nismo niti zavedali, da vzorec obstaja, ampak smo samo čutili njegove posledice!

Čeprav se terapija ukvarja s telesom, sledi poglavitni ideji AEQ metode®. To je v prvi meri učenje osredotočanja na zdaj, na trenutek, na tisto kar v tem trenutku počnemo. Kako delati vaje, da nam misli ne begajo, pač pa sledijo telesu, čutijo vsak gib, vsako mišico. S tem sprostimo tako telo, kot um. Vzpostavimo nadzor nad telesom. To je tudi osnova za nadzor čustvenih reakcij v telesu. Ko se naučimo opazovati, spremljati svoje telo, napetosti v njem in skladno s tem te napetosti sproščati, nam je prihranjena marsikatera bolezen. Tako je terapija in vaje, ki se jih skozi njo naučimo izvajati svojevrstna meditacija, čas, ko smo sami s sabo, ko pozabimo na probleme in smo osredotočeni samo na svoje telo.

Zaradi velikega zanimanja je trenutna čakalna doba za pričetek cikla aktivnih terapij ( 4 terapije v mesecu dni) 70 dni.

Aktivne terapije se izvajajo od ponedeljka do petka ob 9.00, 11.00, 15.00 in 17.00 oz. izjemoma po dogovoru.

Razlika v drži po treh terapijah, ki privede do zmanjšanja in odprave bolečin v levem kolku, levi preponi in hrbtu.

Refleks zelene luči 1

Refleks travme 2

Refleks travme 1

Aktivna terapija AEQ klinične somatike 1

Preberite še:

S pomočjo AEQ metode® odpravimo senzorno-motorno amnezijo in se naučimo zavestno usmerjati telesne gibe; občutke ob gibanju se naučimo zaznavati do meje, ko jih lahko tudi nadzorujemo; razvijamo senzibilnost za čutenje telesa.

Za vse našteto se je kot najbolj učinkovita izkazala aktivna terapija AEQ metode®. Temelji na izkušnji sodelovanja med stranko, ko ta leži na mizi, in terapevtom.   Terapija se začne s pogovorom: terapevt pomaga stranki poiskati najmočnejše podzavestne vzorce. Obenem se dogovarjata o protokolu terapije, ki je odvisen od trenutnega stanja stranke. Terapevt ji pomaga – jo vodi s svojima rokama in kasneje nadzoruje pravilnost gibov. Gibi so počasni, s pomočjo dotika terapevta stranka vedno bolj občuti, kako pomanjkljivo se zaveda gibov in motorike telesa. Namreč razlika med gibom, ki ga človek izvede, in gibom, ki ga je hotel izvesti, je posledica vpliva čutno-gibalne amnezije na t. i. čutno gibalno povratno zanko.

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA