menu
AEQ METODA® | Pogosta vprašanja | Urjenje zavesti in raziskovanje nezavednega

Urjenje zavesti in raziskovanje nezavednega s pomočjo AEQ metode®

 

Ko človek uri svojo zavest, se sooča s svojimi vzorci in jih ima tako možnost spreminjati in si s tem izboljševati svoje življenje. Um in gibanje sta tesno povezana, soodvisna, in kot vemo, možgani dajejo mišicam ukaze te pa pošiljajo povratne informacije nazaj.

 

AEQ metoda® uči, kako se gibov in telesnih premikov ter čutenja še bolj zavedamo in nanje vplivamo, da bomo bolj učinkoviti. Senzorno-motorična amnezija, katere preseganje je temelj klinične somatike, zmanjša in oteži čutenje, posledično pa se zmanjša nadzor uma nad gibanjem. Učinkovitost na vseh področjih lažje dosežemo, če senzorno-motorično amnezijo obvladamo.

 

Ko se nam predstava o življenju širi, se lažje poglabljamo v posamezne dele bivanja. To, kako delamo posamezne stvari, je primerljivo z vsem našim delovanjem na sploh in nam odslikava naše značajske vzorce. Način, kako hodimo, pišemo, utemeljujemo, govorimo, celo kako si predstavljamo stvari – vse to so posledice vzorcev. In to smo mi. V vzorcih se skriva tudi to, zakaj smo, kakršni smo in kaj bi morali spremeniti, da bi postali, kar želimo biti.

 

AEQ vaje® so tako kompleksne, da ustvarijo somatski pogled na svet. Ko ga usvojimo, se nam izboljša percepcija sebe in okolja, bolje znamo analizirati svoje življenje in odnose, pa tudi naše minulo življenje. S pomočjo gibov in AEQ vaj®, ki jih izvajamo redno, si pomagamo pri razmisleku o nas samih in kako naprej. Vse to ima lahko zelo ugoden vpliv na bolezenska stanja in bolečine.

 

Naše življenje usmerjata tudi naše samozaupanje in samozavest. S somatskimi vajami si lahko izboljšamo oboje. Vaje pomagajo razviti bolj senzibilno čutenje. S tem ko urimo čutila, izboljšujemo zaznavanje vsega telesa. Recimo, da je naša rama slabo gibljiva, a medicina vzroka ne najde, da nas boli stopalo, pa ne vemo zakaj, … Verjamem, da imamo vsi notranjega sovražnika, in ko bomo razumeli, čemu in kako se borimo s samim sabo, bomo stopili na pot izboljšanja življenja, in pri tem si lahko obilno pomagamo s AEQ metodo®.

 

Kako pravilno bomo gibe izvajali, bo nekakšen pokazatelj našega splošnega napredka. Naši somatski gibi odslikavajo naše ravnanje; bolj kot so pravilni, bolj kot redno delamo na tem, bolje ravnamo tudi na drugih področjih svojega življenja. Bolj kot vemo kaj delamo, bolj je vse kar delamo prav. Jasno, samo takrat kadar spoznano izboljšujemo. Dopustimo si spremembe!

 

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode®, 5. stopnje

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor